Talán nem megfelelö a th?!

Üdvözlöm! Tisztelettel küldöm az üzenetet Szerbiábol. Sokat keresgéltem a neten, mig ilyen segitö oldalra találtam, és erre azt tudom mondani, hogy hála Istennek! Ugy érzem, nagy problémával állok szemben. Egy éve kezdödtek az izületi fájdalmaim. A háziorvos vért vetetett és megnézette az RH-faktorokat. Mind pozitiv lett. Egy honapra rá már mozogni is alig tudtam és korházba kellett mennem. Akkor derült ki, hogy ANA pozitiv, anti-DS-DNA örült magas és sok más eredmény is rossz volt. Poliarhyritis, reumatoid artiritis, leukophenia, splenomegalia volt felsorolva diagnozisként. Ezekböl mi nem sokat értettünk és nyugodtan vártunk a megkapott dátumig, hogy lejuthassunk Ujvidékre. Ugyanis, itt, Szabadkán nincs immunologus a korházban! Tehát jo honapig szedtem a Delagylt, amit azért kiirtak, hogy ne legyek terápia nélkül! Neki is ment a szivemnek és a szememnek. Azota tachicardiálok. Márciusban, elsö alkalommal lejutottam az immunologiára. Rögtön megváltoztatták a gyogyszert Sandimmunra, napi 2szer 125mg, tehát 25omg, ezmellett Immuran napi 2szer és Pronison 3omg. A pronison itthon olyan, mint önöknél a Medorol. Ez volt fél éve. Azota sem lettek jok az eredményeim és rosszul is vagyok! Pedig azt mondták, ez igen agressziv terápia! A kérdésem, hogy Ön szerint mi lehet a következö lépés? Elnézést kérek a helyesirás miatt, de sokat beszélek szerbül és keveredek! Számitok a segitségére, mivel kedden megyek Ujvidékre, ciklosporin vizsgálatra. Elöre köszönöm a válaszát! Márta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ízületi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetek és labor eltérések alapján nem biztos, hogy reumatoid artritise van, az SLE valószínűbb. Tisztázni kellene a megfelelő diagnózist, ehhez mindenképpen látni kellene a szervi érintettségeket is. A Sandiummun és Imuran együtt valóban agresszív terápia. Nem lehet tudni, hogy jó indikációval kapja-e a gyógyszereit. Azt javaslom, hogy ha megoldható, próbálja meg máshol, akár Magyarországon is kivizsgáltatnia magát egy immunológussal. (Akár Pécsett vagy Szegeden is lehet, mert az van Önhöz a közelebb.)

Dr. Tarr Tünde, immunológus

Kérdés: 2008. szeptember 16., 21:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:55
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Autoimmun?
Tisztelt Doktornő! Négy hónappal ezelőtt kismedencei gyulladásom volt, melyet többféle hosszan tartó antibiotikummal sem sikerült meggyógyítani ...
Izületi fájdalom
T. Dr. Nő! Levelem egy kicsit hosszú lesz, de rheumatológián még nem jártam panaszommal. 3 évvel ezelőtt megcsípett a térdhajlatonban valami ami...
talány...
T.Szabó Nóra Anna DR.! Azért fordulok Önhöz, mert már válaszolt egy kérdésemre. Az előző kérdésem címe lupus volt.Hogy problémámat jobban...
Ízületi fájdalmak, ASO latex...
Autóimmun beteg covid vakcina