Orvos válaszol: Allergia

Allergia
Összes kérdés a(z) Allergia témában Gyakori kérdések a(z) Allergia témában

Dezloratadin és alkohol: idén már ellenjavallt a kettő együtt?

2016-08-15 16:56:12

Idén a dezloratadin tartalmú antihisztaminok betegtájékoztatójába (Azomyr, Aerius, etc ) bekerült, hogy "Az XXX Szedése és alkohol fogyasztása esetén elővigyázatosság szükséges". Akkor most kockázatos vagy nem a kettő együttes fogyasztása? Ez a korábbi...

Morphium-allergia?

2016-08-07 18:38:38

Tisztelt Doktornő! Az epevezetékkel vannak gondjaim, epém nincs, ki vagyok vizsgálva. 2-szer volt ERCP-m, s most Debray tesztet akar az orvosom csinálni, amelynél morphiumot adnak. (Begörcsoltetnek, aztán fájdalomcsillapítót kapok)Több gyógyszerre is allergiás...

Hisztamin intolerancia?

2016-07-27 12:55:19

Kedves Doktor Nő, Remélem tud ötletet adni, milyen irányba érdemes indulni az alábbi tünetek alapján: Több éve bizonyos ételek fogyasztásakor, ketchup, savanyúságok, mustár, az arcom kipirosodik és izzadni kezdek, de csak az arcomon hőmérséklettől...

Darázsallergia

2016-07-25 16:59:59

Tisztelt Dr. úr/nő! 14 évesen megcsípet egy darázs vagy méh a nyakamat, nehézlégzést éreztem, pánikba estem. Kb 25 perc múlva ügyeletes elláttak, nem tudom milyen gyógyszert kaptam. Sokára kezdtem el foglalkozni ezzel a dologgal, néhány évvel ezelőtt...

Allergia Uvula heveny

2016-06-18 10:07:27

Tisztelt Doktornő! Segtségét kérném hogy pontosan milyen irányba induljak, hiszen elég összetett a problémám. A kórtörténetben visszanyúlok, hiszen fogalmam sincs honnan indul a probléma, és minnél "több" szakrendelésen járok annát öszetettebbnek tünik a...

Mi történik ilyenkor?

2016-05-18 15:54:11

Tisztelt doktor úr/nő! Torok és mandulagyulladás miatt Klacid antibiotikumot kaptam! Viszont eléggé súlyos pollenallergiám is van, igy az Allegrát szedem! Viszont olvastam hogy az Erythromicin származékkkal(mint ugye amilyen a Klacid is) nem nagyon lehet szedni. A...

Pszeudoallergiás diéta

2016-05-03 18:33:20

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátnőm nem régiben, volt bőrgyógyásznál, régebb óta (kb. 3 hete) tartó bőrkiütés miatt. Az orvos diagnózia szerint, a felfázás miatt a közelmúltban szedett antibiotikum kúra következményeként pszeudoallergia (remélem helyesen...

Allergiás reakció

2016-03-21 17:06:42

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy voltam ügyeleten, mert fájt a lábam(2hete) és el is kezdet zsibbadni.Kizárták a trombózis és írtak fel gyógyszert (Mydeton 150mg és Rantudil 90mg retard) 2x1 a további kivizsgálásik. Ma kezdtem el...

Csalánkiütések rendszertelen megjelenése

2016-02-01 15:06:30

Tisztelt Doktornő! 2014. júniusában hirtelen fellépő viszketésre csalánkiütéseim keletkeztek, melyek a vakarásra szétterjedtek, majd enyhültek és elmúltak. Ezek a tünetek rendszertelenül jelentkeztek. Bőrgyógyászaton jelentkeztem, ahonnan mindenféle...

Allergia várandósság alatt

2016-01-31 19:00:17

Kedves Dr Nő! Köszönöm szépen a válaszát. A szterodios orrspray szerintem a cukorbetegseg miatt nem jó de van más fajta is. Igazából a bőröm viszket nagyon meg csalánkiütés van. Remélem várandósság alatt megvaltozik de pl valami homeopátiás szert addig...

Allergia és várandósság

2016-01-31 12:58:21

Kedves Dr. NŐ! Allergiás vagyok bizonyos fűfélékre poratkára ilyesmi és Lordestint szedek, de babát szeretnénk és abbahagytam mivel az antihisztaminokat nem lehet szedni terhesség alatt. Mivel tüneteim vannak mi az amit helyette szedhetek? Válaszát előre is...

Salvus víz

2016-01-28 11:10:17

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném tudni hogy a SALVUS vízzel mennyi ideig lehet inhalálni. ( napok, hónapok ) Üdvözlettel: Badár Zoltán

nehéz légzés

2016-01-16 18:58:32

Tisztelt Doktornő! 30 éves allergiás lányom 3 hónapja nehézlégzéssel küzd, a szemei ilyenkor nagyon beesettek, karikásak lesznek. Több vizsgálaton esett át eddig a por, atka allergia maradt fent, rtg történt....

ajak duzzanat

2016-01-08 19:19:52

Tisztelt Doktornő! Férjemnek előszér jan.2-án, azóta 2 naponta megduzzad hol az alsó, hol a felső ajka, kapott rá kalciumot is, kipróbáltuk az Aerius-t is, de igazából kb. 8-10 óra alatt múlik el. Kisérő tünete a tenyér viszketés. Lehet ez allergia? Mit...

Tejfehérje allergia

2016-01-03 10:32:11

Jó napot Doktornő Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy kb 1 éve voltam egy allergia vizsgálaton mert eros viszketés, csalankiutes és bőrpír jelentkezett. Ennek oka valószínűleg a tömeg növelő készítmények...

fekete penész a plafonon

2015-12-26 19:13:32

Tiszter Doktor Nő! Kérem segítsen egy válasszal! Egy Budapest belvárosi házban élek, egy szobában, ahol a plafonon elterjedt a penész (fekete) illetve az ablakon, ez hónapok óta így van. Erős allergiám van rá, torok viszketés, folyamatos orrfolyás, és...

segitseget kerek.

2015-12-20 16:38:05

Jo estet kivanok kerdesem a kovetkezo lenne van egy negy eves kisfiam es harom hete allergia vizsgalaton voltunk amit vervetelbol allapitottak meg.Tuneteink csupan neha hig szeklet.Tehat az eredmeny a kovetkezo buza liszt 0.80...

gyógyszerallergia

2015-12-07 20:05:50

Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot szedtem, mert amíg gyulladás, puffadás volt nem kezelték, illetve nem húzták ki a fogam. A foghúzáshoz lidocain...

Kérdések vegyszerekre, illatanyagokra való allergiával kapcsolatban

2015-10-31 14:51:20

Tisztelt Doktornő! Rengeteg élelmiszerre, vegyszerre, pollenre allergiás vagyok. Az utóbbi hónapokban egyértelműen beazonosítottuk, hogy szervezetem rosszul reagál a hagyományos mosószerekre és öblítőszerekre valamint tisztítószerekre, vegyszerekre, és arra...

Hörcsögfertőzés

2015-10-18 18:20:17

Tisztelt doktornő! Egy furcsa jelenséggel küzdöm. Ha ellátogatok egy közeli, de távol (országon belül)élő hozzátartozómhoz, aki hörcsögöket tart, a visszautazásomat követően, minden esetben, kb. három nap múlva, influenza szerű (tipikus megfázásos...