• Darázsallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. úr/nő! 14 évesen megcsípet egy darázs vagy méh a nyakamat, nehézlégzést éreztem, pánikba estem. Kb 25 perc múlva ügyeletes elláttak, nem tudom milyen gyógyszert kaptam. Sokára kezdtem el foglalkozni ezzel a dologgal, néhány évvel ezelőtt vérvétel alapján beigazolódott méh és darázscsípés allergia (gyenge pozitív) Tonogennel szereltek fel. Első csípés idén januárban ért, 3 helyen csípett meg és darázs. Le blokkolta nem tudtam beadni az adrenalint. Mentők 20 perc múlva értek ki, antihisztamint adtak de egyik percről a másikra a 148/90es vérnyomásból 60/40es lett. Ez a Suprastin miatt lehetett? Azonnal adrenalint adtak, majd kórház! Ezután 4 héttel ezelőtt csípett meg egy darázs, tonogént 5 percen belül megkaptam, mentőt hívtunk, kórház! Rendeződött a vérnyomás hazaengedtek. Majd két hete újabb darázscsípés, újabb tonogén, mentők. A mentőben nagyon rosszul voltam 160-as pulzus, magas vérnyomás, úgy éreztem kiszakad a szívem, iszonyú szájszárazság, pánik. Kórházban néhány óra alatt rendeződött a vérnyomás, hazaengedtek. Most kértem újabb vérvizsgálatot. Méhcsípés IgE negatív Darázscsípés IgE 3, 65. Ref.tartomány 0.00-0, 35 Mennyire magas ez az érték? Mivel nem merem megvárni az anafilaxia tüneteit, azonnal beadom a 0, 3tonogént. De nem biztos hogy szükség lenne rá? Az értékem milyen fokú allergiára utal?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a Darázscsípés témában

        Kedves Kérdező! Tekintettel arra, hogy igazolt darázsméreg allergiája van, viszonylag gyakran csípi meg darázs, és minden alkalommal szisztémás allergiás reakciója lépett fel, az immunterápia mielőbbi megkezdése javasolt, aminek hatására megszűnnek a súlyos allergiás reakciók, és elkerülhető az anafilaxiás sokk. Sürgősen keressen fel egy allergológiai szakrendelést, ahol ezzel foglalkoznak! Üdvözlettel:


        Kérdés: 2016. július 25., 16:59; Megválaszolva: 2016. július 26., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció