Gyógyszer allergia

Tisztelt doktornő! Vashiány miatt felirták nekem a sorbifer durules tablettát. Egy tabletta beszedése után 1, 5 órával allergiás reakciók léptek fel nálam. Magas vérnyomás, pulzus, arczsibbadás. Sürgösen orvoshoz fordultam ezzel a problémával. Most a dalacin antibiotikumot kellene szednem. De megnéztem a két gyógyszer összetevőit és van amiben egyeznek. (Titán-dioxid, magnézium-sztearát) . Ön szerint ez okozhatott allergiát az első gyógyszernél? Még annyit olvastam, hogy a povidon K-25 nevű vivőanyag, ami a vaskészítmény alkotóeleme okozhat allergiát. Lehetséges, hogy ezzel volt problémám? Egyébként a dalacin nevű készítményt vénásan kaptam egy hétig és nem volt nagyobb panaszom. Akkor szedhetem tablettában is? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza allergia témában

Amiket leírt nem tipikus allergiás tünetek. Azt javaslom, hogy Bőrklinikán allergológiai szakrendelésen vizsgáltassa ki magát.

Kérdés: 2018. augusztus 11., 22:18; Megválaszolva: 2018. augusztus 25., 22:35
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...
Mitől lehet ez? Allergia?
Kedves Webbeteg! Az érdekelne engem, hogy miért van az, hogyha lefekszem az ágyba (legyen ez kollégiumban vagy bárhol) , eldugul az orrom akárhogy...