• Gyógyszer allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Vashiány miatt felirták nekem a sorbifer durules tablettát. Egy tabletta beszedése után 1,5 órával allergiás reakciók léptek fel nálam. Magas vérnyomás, pulzus, arczsibbadás. Sürgösen orvoshoz fordultam ezzel a problémával. Most a dalacin antibiotikumot kellene szednem. De megnéztem a két gyógyszer összetevőit és van amiben egyeznek. (Titán-dioxid, magnézium-sztearát). Ön szerint ez okozhatott allergiát az első gyógyszernél? Még annyit olvastam, hogy a povidon K-25 nevű vivőanyag, ami a vaskészítmény alkotóeleme okozhat allergiát. Lehetséges, hogy ezzel volt problémám? Egyébként a dalacin nevű készítményt vénásan kaptam egy hétig és nem volt nagyobb panaszom. Akkor szedhetem tablettában is? Köszönöm válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a allergia témában

        Amiket leírt nem tipikus allergiás tünetek. Azt javaslom, hogy Bőrklinikán allergológiai szakrendelésen vizsgáltassa ki magát.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. augusztus 11., 22:18; Megválaszolva: 2018. augusztus 25., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés