• Gyógyszer allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Vashiány miatt felirták nekem a sorbifer durules tablettát. Egy tabletta beszedése után 1, 5 órával allergiás reakciók léptek fel nálam. Magas vérnyomás, pulzus, arczsibbadás. Sürgösen orvoshoz fordultam ezzel a problémával. Most a dalacin antibiotikumot kellene szednem. De megnéztem a két gyógyszer összetevőit és van amiben egyeznek. (Titán-dioxid, magnézium-sztearát). Ön szerint ez okozhatott allergiát az első gyógyszernél? Még annyit olvastam, hogy a povidon K-25 nevű vivőanyag, ami a vaskészítmény alkotóeleme okozhat allergiát. Lehetséges, hogy ezzel volt problémám? Egyébként a dalacin nevű készítményt vénásan kaptam egy hétig és nem volt nagyobb panaszom. Akkor szedhetem tablettában is? Köszönöm válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a allergia témában

        Amiket leírt nem tipikus allergiás tünetek. Azt javaslom, hogy Bőrklinikán allergológiai szakrendelésen vizsgáltassa ki magát.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2018. augusztus 11., 22:18; Megválaszolva: 2018. augusztus 25., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.