• méh csípés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot. Olyan problémám lenne, hogy méhészkedéssel foglalkozom, körülbelül két éve.Csípett már meg méh többször is (nyakam, karom, bokám)kicsit megdagadt majd kb két napra rá eltűnt.Nemrégiben megcsípet közvetlen a szemem alatt körülbelül 2cm-re és hátul a fejemen, bepirosodott a bőröm az egész testemen, és viszkető érzést éreztem, a csípés után megittam 5-6 kalcium pezsgőtablettát. A csípést követően körülbelül egy órára rá elmentem az ügyeletre, ott kaptam injekciót, nem tudom mit, nem igazán mondott semmit az orvos. Annyit láttam mintha 3 kis üvegcséből szívta volna fel.délután nem volt gond, majd este olyan 10 óra körül mintha hirtelen elkezdett volna verni a szívem, nem tudom, hogy a gyógyszer ment volna ki, vagy csak rá stresszeltem a dologra.Ez incidens előtt, körülbelül egy héttel megcsípet az alkaromon, és úgy ahogy szokott, kicsit megpüffedt majd elmúlt.Idén ez volt a második csípésem.Esetleg lehet hogy valami vegyszerrel szennyezett volt a méhecske.Vagy hirtelen allergiás lettem rá? Esetleg a háziorvos tud e ki írni olyan injekciót amit magamnak be tudok adni? azóta nem voltam a méhek között, nem tudom, hogy egy újabb csípésre, hogy reagálnék.De ha van rá mód szeretném folytatni ezt a tevékenységet.Válaszát köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a méh csípés témában

        Kedves Kérdező! A méh, vagy darázscsípés allergia bármikor kialakulhat. Ha rendszeresen foglalkozik méhekkel, érdemes allergia vizsgálatot végeztetnie, mert ha valóban allergiás a méh méregre, deszenzibilizáló kezeléssel megszüntethető az allergia. Ha aggódik, egy esetleges anafilaxia ( súlyos életveszélyes allergiás reakció) kialakulása miatt, Anapen, vagy Epipen nevű injekciót írathat fel, ami úgy van kialakítva, hogy bárki be tudja adni magának. Egyébként a kiterjedt helyi reakciók esetén antihisztamin tablettát érdemes néhány napig szedni. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2018. május 02., 12:24; Megválaszolva: 2018. május 07., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: