• Allergiás reakció - korábbi lódarázs-csípés esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogyha korábban (kb. 15 évvel ezelőtt) megcsípett egy lódarázs, az fokozott veszélyt jelent számomra, egy esetleges következő csípésnél. Tehát nagyobb-e az esélye egy allergiás reakciónak attól, hogy már korábban elszenvedtem egy csípést (akkor injekciós kúrára kellett járnom, de a gyógyszer nevét sajnos nem tudom felidézni, mert nagyon régen történt)? /Tudtommal semmire sem vagyok allergiás, a rovarcsípésekre sem./ Válaszát előre is hálásan köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a darázscsípés témában

        Kedves Kérdező! Elvileg a korábban elszenvedett csípés alapján alakulhat ki allergia, tehát csak az lehet allergiás a csípésre, akit már csípett meg darázs. De 15 évvel ezelőtti csípés már alig jelenthet veszélyt, annyira régen volt. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2014. május 15., 15:16; Megválaszolva: 2014. május 22., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: