• Megoldatlan allergiás /? / probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Családunk nagyon jó barátja 2 évvel ezelőtt kapott méh vagy darázscsipést, mely következtében eszméletét vesztette, sürgősen mentőt kellett hívni. Ezt követően a kórház mellkasgyógyászatán keresztül szinte mindenrekiterjedő vérből vizsgálandó allergitesztet kértek, mely a méhcsípést negatívra hozta ki.Ez 2008-ban volt. 2009 nyarán az eset ugyanúgy megismétlődött, de ekkor már a szervezet, keringés, légzés teljes összeomlása következett be, csak a gyors mentő segített. A kivizsgálás továbbra sem mutatott ki rovarcsípéses allergiát. Az eset súlyóssága miatt ellátták Anapennel. 32 mg-s Medrol és antihistamin szedését javasolták. Ezután 2010-ben egy budaőrsi doktornőhöz került, ahol a méhcsípések részletesebb kivizsgálását végezték el barátunkon, s ott a melévő 11 erősségi fokozból a legutolsőnál jelentkezett a pozitív tünet - nála az eszméletvesztés, s az azonnali ellenanyag beadása. Mivel itt meglett az eredmény, méhcsípésre beadandó injekció sorozatot rendeltek el számára, ami 2010 tavasza óta tart, de sajnos még az első évnyi adagot sem tudták beadni /másoknál 2 hónap alatt elfogyott/, mivel az injekciók közben is már tüneteket produkált, s így a mennyiséget visszafelé csökkentve adják neki azzal a megjegyzéssel, hogy ha újból tünet lesz, sajnos be kell fejezni ezt a típusú kezelést. A méhcsípéshez még hozzátartozik, hogy a klasszikus tünetek - ödéma, pirosodás, még a szúrás helyén sem volt látható, -miközben a méh a zokni talpán volt, mivel rálépett. Most teljes rettegésben vannak, hogy újra jön a nyár, s igazából nem tudni mi a baj. Kérem, ha további kivizsgálási módot vagy helyet tudnak ajánlani azt írják meg nekünk, hogy mielőbb léphessünk. Utoljára 2009.áprilisában csináltak olyan véréképet, melyben az az Ig mutatók voltak: IgE: 12, 2 IgG: 5.875 IgA: 13.508 Várom mielőbbi tanácsukat, hogy hova tudunk tovább menni, mivel az elleninjekció hatásában már nem reménykedünk.

        Dr. Szántó Antónia válasza a darázscsípés témában

        Tisztelt Uram, csak annyit tudok mondani, hogy olyan Allergológiai Központot kell keresni, ahol járatosak a méhcsípés-allergia kezelésében és megelőzésében. Budapesten több ilyen intézmény is van.


        Dr. Szántó Antónia, immunológus
        belgyógyász-immunológus Itt kérdezhet

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. március 26., 23:29; Megválaszolva: 2011. március 30., 12:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: