Vese Világnap téma

A gyerekek állnak a vese világnapjának fókuszában

MTI

A gyermekek és a vesebetegség kapcsolata a központi téma idén a vese világnapján, március 10-én. A szakemberek a csütörtöki programokkal szeretnék felhívni a szülők, a fiatalok, a szakmai döntéshozók és a közvélemény figyelmét a gyermekkori vesebetegségekre, ráirányítani a figyelmet azokra a kockázati tényezőkre, amelyek később vesekárosodáshoz vezethetnek.

Nyílt nap és fórum a vese világnapján

Debreceni Egyetem

Hazánkban minden tizedik ember szenved krónikus vesebetegségben. Ezért is fontos a vese világnap üzenete: Cselekedj időben, hogy megelőzd!

Nyílt nap a vese világnapján

Debreceni Egyetem

Egészséges vesét mindenkinek jelmondattal rendezik meg idén a vese világnapját, melyhez a Klinikai Központ fórummal és nyílt nappal csatlakozik.

Inkább a vesédre figyelj, mint a szomjadra!

Well PR

Nem szorul magyarázatra, hogy a szomjúság egyértelműen jelzi, amikor a szervezetünknek folyadékpótlásra van szüksége. Vajon elég-e, ha csak a szomjúságérzetünkre hagyatkozunk?

A veséjéért táncolt Gallusz Niki és Nagy Sándor

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Egy egész bevásárlóközpontot bénított meg délután Gallusz Niki és Nagy Sándor. A Madách Színház színészei egy különleges produkcióval hívták fel a figyelmet a vesék fontosságára.

Kiállítás és flashmob a vese világnapján

MTI

Flashmobbal és plakátkiállítással hívják fel figyelmet a vese központi szerepére a csütörtöki világnapon egy budapesti rendezvényen.

Vese Világnap az Európai Parlamentben

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

A krónikus vesebetegség és a kardiovaszkuláris kockázat összefüggése, az ebből eredő egyéni, társadalmi, gazdasági gondok bemutatása, a megoldást jelentő egészség-politikai válaszok keresése volt az idei Vese Világnap eseménysorának nyitányaként, az Európai Parlamentben tartott szeminárium (márc. 8.) témája.