Verejtékmirigy-gyulladás téma

Együttélés a hidradenitis suppurativával: életmód és étrend

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A hidradenitis suppurativa (HS) kórlefolyása mindenkinél más. Azonban tény, hogy bizonyos életmódbeli változtatásokkal a tünetek enyhíthetők.

Milyen betegség a hidradenitis suppurativa? Mitől alakul ki, kit érint?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A hidradentitis suppurativa (HS, verejtékmirigy-gyulladás) olyan krónikus bőrbetegség, ami több testrészen is előfordulhat, de leginkább a hónaljban, az ágyéki és anális területeken okoz fájdalmas, hosszan fennálló bőrgyulladást.

A hidradenitis suppurativa (verejtékmirigy-gyulladás) lelki oldala

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

Egy olyan elhúzódó betegséggel élni, mint a hidradenitis suppurativa (HS), érzelmileg megterhelő lehet, de az ezzel járó stressz kezelhető, és van rá mód, hogy jobban érezze magát!

A hidradenitis suppurativa (verejtékmirigy-gyulladás) tünetei, diagnózisa

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász

A hidradenitis suppurativa a szőrtüszőkből eredő gyulladásos kórkép, mely betegségben a régió verejtékmirigyei csak másodlagosan érintettek, ezért az elnevezés megtévesztő. A HS általában azon szőrtüszőkben alakul ki, ahol sok a verejtékmirigy is (hónalj, ágyék és anális terület), vagy ott, ahol a bőr gyűrődik vagy egymáshoz dörzsölődik (belső comb, mell alatt, farpofák között).

Duzzadt csomók és kellemetlen szagok - Az elhallgatás nem megoldás!

Támogatott tartalom

Kiütések, tályogok, kelések a legkellemetlenebb testtájakon, gennyedzés és kellemetlen szagok. Ezek a tünetek több tízezer magyar életét teszik pokollá, akik legszívesebben elrejtőznének a világ elől. (x)

Amikor ellenséggé válik a nyár: élet verejtékmirigy-gyulladással

HS Online

Június 6-12. között egy viszonylagos ritka betegségben, a krónikus verejtékmirigy-gyulladásban szenvedők küzdelmeire hívják fel a figyelmet világszerte a hidradenitisz szuppurativa világhetén. A korai diagnózis kulcsfontosságú lehet, érdemes időben bőrgyógyász segítségét kérni!

Hydradenitis suppurativa

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tiszteletem! Volna egy olyan problémám, hogy mind a kettő hónaljamban csomók vannak, amelyek a bőrgyógyász és a sebész szerint Hydradenitis suppurativa, és már 4éve jelen vannak és több féle antibiotikumos kezelést kaptam és még több sebészeti be

Mi ez?

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

tiszteld doktor én 2 honapja voltam börgyogyásznál mert a honaljamban sok duzzanat jött elö ami pár nap mulva vörös fájdalmas és gennyel tele volt. irtak nekem sotret kapszulát 2 honapjaszedem de nincs hatása legyen szives nekem tanácsot adni hogy jo

Csomó a hónaljban

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 15 éves lányomnak kb. egy hónapja csomót találtunk a hónaljában. A háziorvosunk laborba küldöte -melynek eredménye jó lett - bőrgyógyászhoz irányította, de időpontot elég soká tudtak adni. A doktornő szerint izzadságmirigy l