Végbél téma

Az aranyér típusai és tünetei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2022-09-14 19:33
Aranyér
Az aranyér kellemetlen beszédtéma, ám nagyon gyakori betegség. Milyen tünetek esetén kell aranyérre gondolni? Milyen típusai vannak, és mit lehet tenni az aranyér ellen?

A végbélsipoly okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Boros Miklós, sebész - 2022-08-16 04:03
Végbél
A külső nyílás ezen típusú sipolyoknál a végbélnyílás körül található a gáttájékon. Ritkán távolabbra is vezet, ekkor mindig keresni kell a háttérben meghúzódó betegséget.

Végbélbetegségek és tüneteik

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus - 2022-06-03 05:03
Végbél
A végbél a vastagbél legvégső szakasza, viszonylag gyakorta előforduló megbetegedések helye.

Megelőzhető az aranyér? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus - 2022-05-12 03:03
Mivel lehet megelőzni az aranyér kialakulását? A családomban rajtam kívül mindenki küzd ezzel a problémával. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Székrekedés gyermekeknél: hogyan oldhatja meg a problémát?

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-03-22 05:03
A mozgásszegény életmód, az egyoldalú, rostszegény táplálkozás, a kevés folyadékfogyasztás, illetve bizonyos alapbetegségek megléte mind-mind hozzájárulhat a székrekedés kialakulásához. Kellő odafigyeléssel megelőzhető és kezelhető.

Vérzik, fáj, viszket? Mindenképpen aranyér-kivizsgálás szükséges!

Trombózisközpont - Dr. Baranyai László, aranyér-specialista - 2021-11-03 22:03
Az aranyérbetegség a leggyakoribb végbél környéki elváltozás. Az emberek többsége, főként az ötven év felettiek és a várandós nők, nem minden esetben fordul szakemberhez, mert kellemetlen számukra a probléma. Vannak esetek, amikor az orvosi vizsgálat és kezelés hasznos, néhány esetben elengedhetetlen. Kérdéseinkre dr. Baranyai László, a Trombózisközpont aranyér-specialistája válaszol.

A végbélfájdalom okai

WEBBeteg - Sohajda Fanni, fordító - 2021-10-10 22:03
Az anális fájdalom (fájdalom a végbél területén) zavaró lehet, de jellemzően kezelhető állapot eredménye. A végbélnyílásnál jelentkező fájdalom orvosi neve a proctalgia.

Béltisztítás - Miért veszélyes?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2021-09-02 07:35
Végbéltisztítás
A végbél és vastagbél tisztítása témájában számtalan írást találhatunk a világhálón, azonban az ezzel kapcsolatos vélekedés eléggé ellentmondásos. Van, aki kifejezetten hasznosnak és egészségesnek véli, mások inkább csak a hátrányáról írnak.

Az aranyér gyógyszeres kezelése

WEBBeteg - Dr. Boros Miklós, Dr. Lesznyák Judit - 2021-08-02 22:05
Aranyér
Aranyér esetében általában lehetőség van otthoni gyógykezelésre, műtétre jellemzően csak végső esetben kerül sor. Az aranyér kezelésében többféle hatásmechanizmusú szer vethető be, melyek egymástól gyökeresen eltérő módon, mégis hasonló eredményt hozhatnak.

Az aranyér hajlamosító tényezői

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos - 2021-08-02 16:03
Aranyér
Az aranyérbetegség a végbél leggyakoribb kóros elváltozása, a felnőtt lakosság nagy százalékát érinti. Különböző súlyossági fokban a legtöbb ember élete során találkozik a problémával.

Végbéltájon jelentkező panaszok férfiaknál

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2021-07-08 17:35
A végbél a vastagbél alsó része, amely a végbélnyílásban végződik. A végbélnyílást és a végbelet érintő sérülések, gyulladások és fertőzések végbélfájdalmat okozhatnak. A fájdalmak kezeléséhez előbb meg kell határoznunk az okokat. Ezek pedig a tünetek számbavételével lehetségesek. Ilyen tünetek a viszketés, a szúró érzés, a vérzés.

Az aranyeresség kezeléséről

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2013-04-20 11:17
Sok megoldás létezik az aranyér orvoslására. Enyhébb esetekben akár egyszerű étrendváltoztatással is megelőzhető a panaszok kiújulása.

A végbél és betegségei

WEBBeteg - 2011-05-05 15:21
A végbél a vastagbél utolsó szakasza, legjellemzőbb megbetegedései az aranyér, a végbél berepedése, és gyulladása. Okozója lehet a túl kevés rost fogyasztása, vírusok, baktériumok, de kialakulhat más betegségek szövődményeiként is.

Végvél körüli pirosság

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2020-02-25 00:07
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy a csatolt képen látható végbél körüli pirosságot mi okozhatja és mit lehetne tenni ellene. Már hónapok óta nem múlik el, és viszkető érzéssel jár.

Aranyér és fehér heg a végbélnyílás környékén

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2019-10-02 21:20
Kedves Doktornő! Elnézést kérek a fotó miatt először is! A fotó bal oldali részén látható valószínűleg egy aranyér, mely fájdalmat nem okoz és nem is vérzik. Máskor is volt már, de ekkora nem és az vérzett is. Óvatosan végzem a tisztálkodást, ez i

Mi lehet ez ki növés?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2016-06-18 16:51
Kedves Doktornő! A napokban vettem észre a végbélnyílásomtól úgy 2-cm re ezt a börszerű kinövést, ahogy a mellékelt fényképen is látszik. A bőrpírt szerintem más okozta, kenőcsel s hintőporral kezelem, s múlik. Amúgy jól vagyok nem fogytam jó a

Mi lehet ez

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2015-11-11 22:57
Udvozlom Doktorno. A vegbelnyilas mellett a borben kb 2 hete megjelent egy kis dudor. Mellekelek egy kepet rola. Ez alapjan megtudna mondani hogy mi lehet ez es mit kell kezdeni vele. Koszonom.

fibróma eltávolítás

Orvos valaszol - Dr. Papp Géza - 2013-08-02 11:04
Szeretném megkérdezni, hogy a végbél környékén található fibróma eltávolítása milyen módon lehetséges, és hová forduljak ilyen problémával?

Végbéltáji viszketés

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2013-03-18 22:38
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Két éve szültem (császárral) a kisfiamat. Máig anyatejes. Amikor 4 hónapos lett, sokszor ment a hasam, kb. két hónapon keresztül, majd kínzó végbéltáji viszketés jelentkezett. Háziorvosom szteroidos kenőcsöt írt fel

Kérem segítsen!

Orvos valaszol - Dr. Bánfalvy Péter - 2012-09-02 01:06
Tisztelt Doktor Úr és Kedves Olvasók! Kérem segítsenek! A páromnak (25 éves) a végbélnyílása körül kb. 10 cm átmérőjű (pont hogy a farpofák eltakarják) barna színű folt van. Pár nappal ezelőtt észrevettünk rajta egy pattanás szerű, kicsike

végbél

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-06-08 15:56
Kedves doktor! Az történt hogy nemrég ujjal izgatták az ánuszom, ami akkor kellemes is volt, de már egy hete történt és azóta is kellemetlen  kicsit égő vagy fájdalmas érzés van ott néha. A kérdésem az, hogy elkaphattam-e valami  nemi be

Égő, viszkető bőr (kiegészítés)

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2009-12-29 13:11
Tisztelt Webdoktor! Kiegészíteném a kérdésemet pár információval. 20 éves nő vagyok. Illatosított WC-papírt használok. A kirepedt bőr legerősebben a farpofák közti vágásban jelentkezik egészen fennt, közel a keresztcsonti részhez (nem tudom máshog

Piros, fájdalmas, égő bőr

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-12-29 13:06
Tisztelt Webdoktor! Időről időre jelentkezik nálam a következő bőr probléma: Különösen a gáttájékomon és a végbélnyílásom környékén erősen piros a bőr és néha ki is repedezik, kiszárad, olykor viszket is.Ezen a tájékon eléggé kényes a bőröm. Legt