Védekezés téma

Akár félévente érdemes nemibetegség-szűrésre járni

MTI

A rendszeresen nemi életet élőknek félévente, évente javasolt nemi betegség-szűrésre járniuk, a fertőzéseket pedig elsősorban óvszerhasználattal lehet elkerülni - mondta a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika szakorvosa.

Kimaradt egy szem fogamzásgátló tabletta - Mit tehetek?

WEBBeteg

Fogamzásgátló tabletta szedése esetén előfordul, hogy különböző okok miatt kimarad egy vagy több tabletta bevétele. Meddig és hány tablettát lehet pótolni?

Megszakításos közösülés: Mennyire biztonságos védekezés?

WEBBeteg - Csuth Ágnes

Megszakításos közösülés

A megszakításos közösülés, latinul a coitus interruptus főleg a fiatalok körében számít népszerű módszernek a nyugati országokban, míg a kevésbé fejlett országokban, vagy ott, ahol vallási okok miatt nem engedélyezik a korszerű fogamzásgátlást szintén elterjedt módszer.

Szexuális élet a szülés után

Medipress

A szülés utáni szexuális életről a pároknak eltérőek lehetnek az elképzeléseik. A férfiak az első hetekben talán elfogadják, hogy nincs hozzá kedvünk és csak finoman próbálkoznak.

Fogamzásgátlás: Hiba csúszott a védekezésbe?

neesspanikba.hu

Amikor már azt hiszed, hogy nincs megoldás…Ne ess pánikba! A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) a tavaly októberben elindított országos kampány folytatásaként ismételten felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott és még nem jött el a gyermekvállalás ideje.

H1N1 - A védekezés egyszerű szabályai

Medipress

Védelmet nyújt a rendszeres kézmosás, illetve tüsszögés, köhögés esetén a száj és orr elé tett kéz, valamint a beteg környezetében eltöltött idő minimálisra való csökkentése.

Az AIDS terjedése humanitárius válság

MTI

Az Orvosok Határok Nélkül azt követően kezdett éves listát közzétenni súlyos humanitárius válságokról, hogy 1998-ban szinte teljesen elkerülte az amerikai média figyelmét egy rendkívül súlyos dél-szudáni éhínség.

Védekezés

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy már 4. hónapja a Nuvaring fogamzásgátló hüvelygűrűt használom. Ezen a héten kellett volna mehjönnie a menstruációmnak hétfői napon, ez sajnos nem trtént meg. Rendesen betartottam a használatnak megfel

segitség kérés hogyan védekezek 44 éven felül

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Jó napot Nem tudom mitévö legyek sajnos fogazásgátlo tabletákat nem szedhetek Tavaly polipom volt és megmütötek de nem tudom hogyan védekezek Állando védekezésre nincs szükségem mivel a férjem 3 honaponta jár haza és csak 1-2 hetet van ithon de akkor

védekezés

Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint

Tisztelt Doktor úr! 54 éves vagyok ez év márciusában volt egy 3 hetes vérzésem ami Ergam gyógyszer szedésével elmúlt Utána megint rendszeres lett a mensesem majd augusztus 8-án volt utoljára.kérdésem kell e még védekeznem és ha igen mit javasol?