Védekezés téma

A rendszeresen nemi életet élőknek félévente, évente javasolt nemi betegség-szűrésre járniuk, a fertőzéseket pedig elsősorban óvszerhasználattal lehet elkerülni - mondta a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika szakorvosa.

Megszakításos közösülés: Mennyire biztonságos védekezés?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2011-03-29 14:41
A megszakításos közösülés, latinul a coitus interruptus főleg a fiatalok körében számít népszerű módszernek a nyugati országokban, míg a kevésbé fejlett országokban, vagy ott, ahol vallási okok miatt nem engedélyezik a korszerű fogamzásgátlást szintén elterjedt módszer.

Szexuális élet a szülés után

Medipress - 2011-03-22 17:12
A szülés utáni szexuális életről a pároknak eltérőek lehetnek az elképzeléseik. A férfiak az első hetekben talán elfogadják, hogy nincs hozzá kedvünk és csak finoman próbálkoznak.

Fogamzásgátlás: Hiba csúszott a védekezésbe?

neesspanikba.hu - 2010-06-23 10:23
Amikor már azt hiszed, hogy nincs megoldás…Ne ess pánikba! A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) a tavaly októberben elindított országos kampány folytatásaként ismételten felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott és még nem jött el a gyermekvállalás ideje.

H1N1 - A védekezés egyszerű szabályai

Medipress - 2010-03-27 08:47
Védelmet nyújt a rendszeres kézmosás, illetve tüsszögés, köhögés esetén a száj és orr elé tett kéz, valamint a beteg környezetében eltöltött idő minimálisra való csökkentése.
Az Orvosok Határok Nélkül azt követően kezdett éves listát közzétenni súlyos humanitárius válságokról, hogy 1998-ban szinte teljesen elkerülte az amerikai média figyelmét egy rendkívül súlyos dél-szudáni éhínség.

Védekezés

Orvos valaszol - Dr. Kiss György - 2016-01-30 08:47
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy már 4. hónapja a Nuvaring fogamzásgátló hüvelygűrűt használom. Ezen a héten kellett volna mehjönnie a menstruációmnak hétfői napon, ez sajnos nem trtént meg. Rendesen betartottam a használatnak megfel

segitség kérés hogyan védekezek 44 éven felül

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2016-01-23 17:47
Jó napot Nem tudom mitévö legyek sajnos fogazásgátlo tabletákat nem szedhetek Tavaly polipom volt és megmütötek de nem tudom hogyan védekezek Állando védekezésre nincs szükségem mivel a férjem 3 honaponta jár haza és csak 1-2 hetet van ithon de akkor

védekezés

Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint - 2014-11-10 20:02
Tisztelt Doktor úr! 54 éves vagyok ez év márciusában volt egy 3 hetes vérzésem ami Ergam gyógyszer szedésével elmúlt Utána megint rendszeres lett a mensesem majd augusztus 8-án volt utoljára.kérdésem kell e még védekeznem és ha igen mit javasol?

Védekezés

Orvos valaszol - Dr. Törő Bálint - 2014-11-10 16:19
Tisztelt doktor úr! Kedvesemmel 6 hónapja vagyunk együtt. Mivel én nem használok semmilyen fogamzásgátlót, együttléteink során óvszerrel védekezünk. Érdeklődnék, hogy ez a rendszeres óvszerhasználat okozhat-e zavart a menstruációmban? Ugyanis edd

Lehetek terhes előnedvtől?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-06-13 21:01
Szombat éjjel a barátommal lefeküdtünk egymással de nem volt a közelben óvszer.És pár másodpercig bennem volt a pénisze de előtte én meg töröltem neki a péniszét nehogy előnedv kerüljön belém. 1 percig volt bennem a pénisze utána kivette de ő nem élv