Teherbe esés téma

Mennyi TSH-érték az ideális a teherbe eséshez?

Budai Endokrinközpont - Dr. Bérczy Judit, endokrinológus

Teherbe esés előtt sokan kivizsgáltatják magukat, hogy a baba a legideálisabb körülmények közt foganjon meg, ugyanis így nem csak maga a megtermékenyülés és a beágyazódás megy könnyebben, de megfelelő értékek mellett csökken a vetélés és a koraszülés kockázata is.

Teherbe esés pajzsmirigy-túlműködéssel?

Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász, endokrinológus

A pajzsmirigyzavarok igen komoly problémákat okozhatnak a teherbe esés és a várandósság kapcsán is, ám a legtöbb szó mégis egyedül a pajzsmirigy-alulműködésről esik, pedig a szerv túlműködésével is fontos foglalkozni, mikor családalapításra kerül sor. Dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusát kérdeztük a témában.

A terhesség 4. hete

WEBBeteg

Izgalmas hétnek nézel elébe, ugyanis ez az a hét, mikor a legtöbb nő megtudja a nagy hírt. A legtöbb, otthon elvégezhető terhességi teszt a kimaradt menstruáció első napjától vagy akár már pár nappal korábban is kimutatja a várandósságot. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy egyes esetekben a szervezet csak a menstruáció elmaradását követő 2-3 héttel termel kimutatható mennyiségű hCG-t. Ez azt jelenti, hogy a negatív teszt még ekkor sem biztos, hogy rossz hír.

A terhesség 3. hete

WEBBeteg

Kedves Kismama! Egy apró, ám gyorsan osztódó zigóta, vagyis megtermékenyített petesejt halad át a petevezetőn, hogy utat találjon magának a méhbe és ott beágyazódjon. Ez az út 3-5 napot vesz igénybe, de még így is lehetséges, hogy a most alkalmazott terhességi teszt negatív eredményt mutat.

A terhesség 2. hete

WEBBeteg

Kedves Kismama! Ne feledd, a várandósságot az utolsó menstruáció első napjától számítjuk. Az ovuláció tehát várhatóan ennek a hétnek a végén következik be.

Dr. Fülöp István: Nem szabad egy nőnek azt mondani, hogy soha nem lehet gyereke

WEBBeteg - B. V.

Meddőség

Mit tehet egy endometriózisban szenvedő nő? Mivel foglalkozik szabadidejében egy meddőségi specialista? Érdemes-e egy fiatal orvosnak külföldön dolgoznia? Dr. Fülöp Istvánnal a Róbert Kórház meddőségi és endoszkópos specialistájával beszélgettünk.

irritábilis hólyag

Orvos valaszol - Dr. Vereczkey Attila

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 8 hónapja derült ki, hogy irritábilis hólyag szindrómám van, amely hol előjön, hol elmúlik, kb. másfél havonként. Gyógyszert most nem szedek rá, korábban kúraszerűen Aflamint szedtem. Gyereket szeretnék, de nagyjából fél

Terhesség?

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Félelmem odáig fajult, hogy kénytelen vagyok szakértőhöz folyamodni. Lassan két éve élek nemi életet viszont a legutóbbi alkalom során először hatalmas "baleset" történt. Aktus során a védekezéshez használt óvszer elszakad

Terhesség

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt dr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szedek terhesvitamint és mennyi idő után várható a teherbe esés? 3honapja szedem mert volt egy magzat elhalásom.Válaszát köszönöm.

Teherbeesés

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Babát tervezünk és ebben a hónapban abbahagytam a tabletta szedését, a nőgyógyászom javaslatára még védekezünk óvszerrel, amikor legutóbb pár éve más okból abbahagytam a tablettát 2 hónapig nem volt menszeszem és gyógys