• Teherbe Esés téma

    WEBBeteg
    Izgalmas hétnek nézel elébe, ugyanis ez az a hét, mikor a legtöbb nő megtudja a nagy hírt. A legtöbb, otthon elvégezhető terhességi teszt a kimaradt menstruáció első napjától vagy akár már pár nappal korábban is kimutatja a várandósságot. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy egyes esetekben a szervezet csak a menstruáció elmaradását követő 2-3 héttel termel kimutatható mennyiségű hCG-t. Ez azt jelenti, hogy a negatív teszt még ekkor sem biztos, hogy rossz hír.
    WEBBeteg
    Kedves Kismama! Egy apró, ám gyorsan osztódó zigóta, vagyis megtermékenyített petesejt halad át a petevezetőn, hogy utat találjon magának a méhbe és ott beágyazódjon. Ez az út 3-5 napot vesz igénybe, de még így is lehetséges, hogy a most alkalmazott terhességi teszt negatív eredményt mutat.
    WEBBeteg
    Kedves Kismama! Ne feledd, a várandósságot az utolsó menstruáció első napjától számítjuk. Az ovuláció tehát várhatóan ennek a hétnek a végén következik be.
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász, endokrinológus
    A pajzsmirigyzavarok igen komoly problémákat okozhatnak a teherbe esés és a várandósság kapcsán is, ám a legtöbb szó mégis egyedül a pajzsmirigy-alulműködésről esik, pedig a szerv túlműködésével is fontos foglalkozni, mikor családalapításra kerül sor. Dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusát kérdeztük a témában.
    WEBBeteg - B. V.
    Teherbe esés
    Mit tehet egy endometriózisban szenvedő nő? Mivel foglalkozik szabadidejében egy meddőségi specialista? Érdemes-e egy fiatal orvosnak külföldön dolgoznia? Dr. Fülöp Istvánnal a Róbert Kórház meddőségi és endoszkópos specialistájával beszélgettünk.
    Orvos valaszol - Dr. Csősz György
    Kedves Doktornő/Úr Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy a párommal 2013.szept.14.-én lefeküdtünk neki 11.-én kezdődött a menstruációja. Óvszerrel védekeztünk de sajnos az elszakadt és az elélvezés is megtörtént. A...
    Orvos valaszol - Dr. Vereczkey Attila
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 8 hónapja derült ki, hogy irritábilis hólyag szindrómám van, amely hol előjön, hol elmúlik, kb. másfél havonként. Gyógyszert most nem szedek rá, korábban kúraszerűen Aflamint szedtem. Gyereket...
    Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! Félelmem odáig fajult, hogy kénytelen vagyok szakértőhöz folyamodni. Lassan két éve élek nemi életet viszont a legutóbbi alkalom során először hatalmas "baleset" történt. Aktus során a védekezéshez...
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Tisztelt dr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szedek terhesvitamint és mennyi idő után várható a teherbe esés? 3honapja szedem mert volt egy magzat elhalásom.Válaszát köszönöm.
    Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter
    Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Babát tervezünk és ebben a hónapban abbahagytam a tabletta szedését, a nőgyógyászom javaslatára még védekezünk óvszerrel, amikor legutóbb pár éve más okból abbahagytam a tablettát 2 hónapig nem...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!