Táppénz téma

Nem jár táppénz a sárga vagy piros besorolású országokból hazatérők hatósági házi karanténjának idejére

koronavirus.gov.hu

A járvány elleni védekezés érdekében a beutazási korlátozásokkal összefüggésben újabb szigorításra kerül sor. Mostantól nem minősül keresőképtelennek az, akinél a járvány szempontjából kockázatos, tehát sárga vagy piros besorolású országból való hazatérése után Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el.

Táppénz - Információs összefoglaló COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága összefoglalója a COVID-19 megbetegedés miatti táppénzzel kapcsolatos tudnivalókról.

Táppénzre menne? - Változások és a legfontosabb kérdések

WEBBeteg - T. A., újságíró

Idén más szabályok vonatkoznak a baleseti táppénz igénylésére, az összeg megállapítására, valamint a biztosítási időre.

Munkahelyi balesetek: ki az áldozat, ki a felelős?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Egy munkahelyi baleset bekövetkezése esetén nem mindig egyértelmű a válasz arra, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a sajnálatos eseményekért. Cikkünkből kiderül, hogy mi sorolható a munkahelyi balesetek közé, mi a teendő a munkahelyen történő baleset esetén, illetve hogyan befolyásolja a beteg ellátását, ha munkavégzés közben sérül meg.

Tudnivalók a betegszabadságról és a táppénzről

WEBBeteg - Dr. Madai Nóra, cégcsoportos jogász

Kinek, mikor jár betegszabadság és mikor táppénz? Hogy határozzák meg a táppénz összegét? Cikkünkben választ kaphat a kérdésekre, és további hasznos információkat tudhat meg.

A legfontosabb tudnivalók a táppénzről

Dr. Németh Kinga jogtanácsos

Az alkalmazottak többsége nem marad otthon egy-egy kisebb betegség miatt, bár hosszabb távon talán éppen ezzel járulhatnak hozzá ahhoz, hogy egy sokkal komolyabb betegség alakulhasson ki. Ha mégsem bírjuk tovább, jó tudni mit jelent a pénztárcánknak a munkából való távolmaradás.

Megszűnik a passzív táppénz: Változások az egészségügyben júliusban

MTI

Elfogadta a parlament az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását. Ennek értelmében megszűnik a passzív táppénz, míg a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait és pihenőidejüket, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

Rendkívüli felmondás a betegszabadság alatt

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea

Ha a cégem a betegszabadságom ideje alatt rendkívüli felmondással él, akkor meddig folyósítják számomra a táppénzt? A felmondás napjáig, vagy amíg keresőképtelen vagyok? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Határozott idejű munkaviszony és táppénz - A jogász válaszol

WEBBeteg

"Határozott idejű munkaszerződéssel veszélyeztetett terhesként el lehet-e menni táppénzre. Amennyiben a táppénz ideje alatt lejárt munkaszerződést nem hosszabbítják meg, jogosult-e az illető a táppénzre, illetve a szülést követő juttatásokra?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

H1N1 - A be nem oltott kórházi dolgozókra szankció vár?

Független Hírügynökség

Abban az esetben, ha egy betegük a veszprémi kórházban a dolgozóktól kapja el a betegséget és ez bizonyítható is, akkor a munkavállalónak kell ennek a következményeit viselnie.