Táppénz téma

A járvány elleni védekezés érdekében a beutazási korlátozásokkal összefüggésben újabb szigorításra kerül sor. Mostantól nem minősül keresőképtelennek az, akinél a járvány szempontjából kockázatos, tehát sárga vagy piros besorolású országból való hazatérése után Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el.

Munkahelyi balesetek: ki az áldozat, ki a felelős?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2016-03-16 11:51
Egy munkahelyi baleset bekövetkezése esetén nem mindig egyértelmű a válasz arra, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a sajnálatos eseményekért. Cikkünkből kiderül, hogy mi sorolható a munkahelyi balesetek közé, mi a teendő a munkahelyen történő baleset esetén, illetve hogyan befolyásolja a beteg ellátását, ha munkavégzés közben sérül meg.

Tudnivalók a betegszabadságról és a táppénzről

WEBBeteg - Dr. Madai Nóra, cégcsoportos jogász - 2014-02-28 15:45
Kinek, mikor jár betegszabadság és mikor táppénz? Hogy határozzák meg a táppénz összegét? Cikkünkben választ kaphat a kérdésekre, és további hasznos információkat tudhat meg.

A legfontosabb tudnivalók a táppénzről

Dr. Németh Kinga, jogtanácsos - 2012-10-07 09:41
Az alkalmazottak többsége nem marad otthon egy-egy kisebb betegség miatt, bár hosszabb távon talán éppen ezzel járulhatnak hozzá ahhoz, hogy egy sokkal komolyabb betegség alakulhasson ki. Ha mégsem bírjuk tovább, jó tudni mit jelent a pénztárcánknak a munkából való távolmaradás.
Elfogadta a parlament az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását. Ennek értelmében megszűnik a passzív táppénz, míg a táppénzen lévők soron kívüli ellátásban részesülhetnek. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait és pihenőidejüket, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

Rendkívüli felmondás a betegszabadság alatt

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea - 2011-04-29 21:41
Ha a cégem a betegszabadságom ideje alatt rendkívüli felmondással él, akkor meddig folyósítják számomra a táppénzt? A felmondás napjáig, vagy amíg keresőképtelen vagyok? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
"Határozott idejű munkaszerződéssel veszélyeztetett terhesként el lehet-e menni táppénzre. Amennyiben a táppénz ideje alatt lejárt munkaszerződést nem hosszabbítják meg, jogosult-e az illető a táppénzre, illetve a szülést követő juttatásokra?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
"Mennyi táppénzt kapok most, ha terhes vagyok? Tavaly a bruttóm 69000 forint volt, idén januártól május 31-ig 57.200, június 1 óta 72500." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Változnának a gyes, gyed és a táppénz szabályai

WEBBeteg összeállítás - 2009-04-02 15:22
A táppénz mértékének csökkentése, a gyes és gyed módosítása - egyebek mellett ilyen tervek szerepelnek abban a politikai nyilatkozatban, amelyet Bajnai Gordon kormányfő-jelölt az MSZP és az SZDSZ parlamenti frakcióinak ad át aláírásra.
A Tolna Megyei Bíróságon kedden újra kezdődött annak a két Győr-Moson-Sopron megyei férfinak a pere, akik hamis igazolással igényeltek közel kétszázmillió forint táppénzt - közölte az MTI-vel a bíróság büntető kollégiumának vezetője.

Orvoshoz menekülnek a felmondástól tartók?

Független Hírügynökség - 2008-12-04 11:40
Nem drasztikusan, de megnőtt az elmúlt hetekben a betegszabadságot kérők száma azokban a térségekben, amelyeket erősen sújt a gazdasági válság - ez tapasztalják az ott dolgozó háziorvosok.

A táppénzről - Nem véd meg a felmondástól

WEBBeteg - Simon Béla - 2008-11-26 20:00
Még mindig él az az általános vélekedés, hogy a táppénz megvéd a felmondástól, és a táppénz lejárta után sem lehet felmondani. A határozatlan idejű munkaviszonyt valóban nem lehet megszüntetni rendes felmondással a táppénz időtartama alatt, ám a közös megegyezésnek és a rendkívüli felmondásnak nem akadálya.

Magyarországon dohányoznak a legtöbben

Független Hírügynökség - 2008-05-06 00:00
A 4 visegrádi ország közül Magyarországon dohányoznak a legtöbben - derül ki az Image Factory és a TÁRKI kedden nyílvánosságra hozott felméréséből. Magyarországon a lakosság 36 százaléka, Lengyelországban 32 százaléka, Csehországban 29 százaléka, Szlovákiában pedig 24 százaléka füstöl.

A táppénzellátás alapszabályai

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea - 2008-02-01 08:00
A táppénz az egészségbiztosítás rendszerében nyújtott pénzbeli ellátások egyike. A keresőképtelenség első 15 napjára betegszabadság jár, táppénzre ezt követően jogosult a biztosított.

Keresőképtelenség, mit tegyek?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2017-01-05 13:53
Üdvözlöm! Párom (28 éves Nő) november 1.-én balesetet szenvedett (Medencecsonttörés, lapocka és bordatörés) . December 23. óta itthon van s a háziorvosa által táppénzen. A kérdésem az lenne hogy a novembertől decemberig tartó keresőképtelenség u

Ambulláns lap

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2015-03-30 10:19
Jó napot doktornő! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy múlt héten 3 napot beteg voltam ezért nem mentem dolgozni. De a saját házi orvosom épp szabadságon volt máshoz kellett mennem tőle egy ambuláns lapot kaptam amivel vissza kell mennem az orvos

Táppénzre való jogosultság

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2014-02-12 12:09
Tisztel Uram/Hölgyem! Érdeklődnék, hogy mikor és mennyi ideig kaphatok táppénzt? 2 évig Ausztriában voltam egyéni vállalkozó, kint fizettem minden járulékot.Január 1-től itthon dolgozom.Kismama vagyok.Április 30-ig szól a szerződésem. Mikor mehetek

orvosváltás- táppénz

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó - 2013-08-30 15:49
Üdvözlöm Önöket! Nemrég táppénzre kellett mennem, terhes vagyok és már nem dolgozhattam a munkahelyemen. Költöztünk, és még egy másik településen volt a háziorvosom. Elmentem az újhoz, aláiratta velem a kikérő papirokat. Meg is érkezett Augusztus

Jogi kérdés2

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2011-10-07 21:08
Az a kérdésem, ha valaki bölcsödébe jár és beteg lesz, az anyuka hány napig maradhat otthon táppénzen. Régen ez ugy müködött, hogy 1 és 3 év között évente 94 munkanap3-6 éves kor között 3O munkanap. 6- és 1O éves kor között 14 munkanap volt. Ez volt

Táppénz

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2010-03-01 20:59
Tisztelt Szakértő! 2009.májustól táppánzen vagyok kisebb megszakításokkal (havi 1-2 nap megszakítás) súlyos trombocyta betegség miatt (jelenleg is n-plate injekciót kapok) . A körzeti orvosom azt javasolta hogy indítsam el a leszázalékolásom, d