• orvosváltás- táppénz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Önöket! Nemrég táppénzre kellett mennem, terhes vagyok és már nem dolgozhattam a munkahelyemen. Költöztünk, és még egy másik településen volt a háziorvosom. Elmentem az újhoz, aláiratta velem a kikérő papirokat. Meg is érkezett Augusztus 9-én, de ez az új háziorvos még akkor sem vett táppénzes állományba, pedig tudta, hogy ezzel a szándékkal kerestem fel. Most ugrott egy havi táppénzem. Mi ilyenkor a teendő? Mit kellett volna tennie a háziorvosomnak. Mikor kikérték a papirjaimat nem voltam táppénzen.

        Dr. Árki Ildikó válasza a táppénz témában

        Tisztelt Kérdező! Nem teljesen világos a problémája. Gondolom veszélyeztetett terhesség miatt javasolta táppénzes állományba vételét a nőgyógyász, ennek alapján átjelentkezéskor táppénzbe vétele is lehetséges volt (lett volna). Orvosszakértői szerv indokolt esetben visszamenőlegesen (legfeljebb 6 hónapra) megállapíthatja a keresőképtelenséget.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. augusztus 30., 15:49; Megválaszolva: 2013. augusztus 31., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal gyermeket szeretnénk, eddig 2 sikertelen próbálkozáson vagyunk túl. Párom 36 éves én 32. Nem szedünk semmilyen gyógyszert és nincs semmilyen betegségünk. Mielőtt belekezdtünk a babatervezésbe voltam...