• Betegállomány

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        E hónap 16-án szürke hályog műtétem volt. Repülőtéren dolgozom, ahol heti több alkalommal 20-25 perces időtartam alatt 2, 5-3 tonna árut kel megmozgatni szabad kézzel (többnyire a repülőtér csomagterében félig felegyenesedve). E körülmény ismeretében a műtétet végző főorvos közölte legalább 4, de ha lehet 6 hétig pihenjek. A műtét napján kiadott zárójelentésen, és mai controll vizsgálat ambuláns lapján is LNP-t javasolt, további controll vizsgálatra december 18-ra rendelt vissza. A fentiekkel felkerestem a házi orvosomat, aki táppénzre vett, de közölte nem tud "addig táppénzen tartani, két hét múlva menjek vissza". Nem szeretnék a szükségesnél tovább táppénzen lenni, de nem szeretnék a hajlongással és emeléssel járó munkám miatt a megengedettnél korábban munkába állni. A műtétet végző orvos vagy házi orvos véleménye a mérvadó abból a szempontból, hogy mikor állhatok munkába. Mit tehetek ha a házi orvos nem fogadja el a szakorvos vélemyét. Köszönettel PL

        Dr. Németh Kinga válasza a táppénz témában

        Kedves Olvasó! A kórházi kezelés időtartamára a kórház igazolja a keresőképtelenséget. Az egynapos sebészeti ellátás idejére a háziorvos igazolja a keresőképtelenséget. Tartós keresőképtelenség esetén a házi orvos az Orvosi igazolást legalább 2 hetenként állítja ki. Valószínűleg ezért rendelte be Önt orvosa két hét múlva. Amennyiben Ön úgy érzi az egészségét veszélyeztetné, ha visszamenne dolgozni és házi orvosa még sem akarja Önt tovább táppénzen tartani jogában áll a táppénzt ellenőrző főorvostól, vagy más szakorvostól szakvéleményt kérni.


        Dr. Németh Kinga, jogász
        Jogász Itt kérdezhet

        Dr. Németh Kinga

        Kérdés: 2012. november 20., 15:29; Megválaszolva: 2012. november 21., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és nem is evett még soha) 4 foga van melyek szabálytalanok! Alig van súlya kb 7kg, a szemei a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni, hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e, ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok, de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le, "C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...