Mellékhatások szemcseppnél

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Maxidex szemcseppet és Tobradex szemkenőcsöt fogok használni mert ezt írta fel a szemész orvos. Mit jelent a szaruhártya sérülése? Nem veszélyes a látásra nézve? Ugyanis gyakori mellékhatásnak van írva Mi történik akkor ha elszíneződik a szaruhártya? Ami pedig a legfontosabb mit értenek szaruhártya átfúródás alatt? Ez nem okoz vakságot? Ez persze csak ritka mellékhatás. Kissé ijesztőek számomra ezek a mellékhatások és féltem a szemem. Elvileg 1 hét használattól nem vált ki súlyos gondokat de szeretnék biztosra menni hogy használhatom e őket. Gyógyszer allergiám nincs tudtommal. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza szemcsepp, antibiotikum, szteroid, mellékhatás témában

Tisztelt Uram!

A Maxidex és a Tobradex (mind szemcsepp, mind szemkenőcs formája) gyakran alkalmazott készítmények a szemészeti terápiák során. Utóbbi egy kombinációs készítmény, mivel antibiotikumot is tartalmaz a szteroid mellett.

Ezen készítmények betegtájékoztatóiban számos olyan mellékhatás van feltüntetve, ami első olvasásra ijesztő lehet, azonban ezek előfordulása - amennyiben a megfelelő módon alkalmazzák - csekély.

Véleményem szerint szemész szakorvosa előírása szerint nyugodtan használhatja ezeket a készítményeket.

Tisztelettel,

Kérdés: 2016. február 18., 15:40; Megválaszolva: 2016. február 22., 19:09
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mitől váladékozik a szemem?
Szép napot! Szemorvos által felírt szemcseppet használtam /Tobrex /ameddig kellett. Műkönnyet használok,mindezek ellenére a bal szemem...
szemgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Szemgyulladás témakörben szeretnék érdeklődni. Begyulladt az egyik szemem, talán túlzott monitor használattól. (most nem...
Episcleritis
2019 januárjában alakult ki nálam először episcleritis a bal szememen, most újra elojott. Tavaly a tobradex szemcsepp helyrehozta, most a gyengébb...