spersallerg szemcsepp

Kedves Doktornő! 24 hetes terhes vagyok, a parlagfű szezonnal előjött az allergiám (orrfolyás, szemvörösség, zsemviszketés) . Azt szeretném megkérdezni hogy terhesség alatt lehet -e a spersallerg nevű szemcseppet használni, káros-e a babára nézve a használata? Köszönettel: Boglárka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemcsepp témában

Tisztelt kérdező! Fontos lenne a kezelő szemész szakorvosával megbeszélni és kimondottan az intenzív panaszok esetén használni. Figyelve, hogy a cseppentés után rá kell nyomni a könnyelvezető csatornára, hogy minél kevesebb csepp csorogjon le a garatfalra mivel onnan több fel tud szívódni mint a kötőhártyáról. Fontos lenne megbeszélni, hogy ha lehet inkább műkönny cseppel kellene nedvesíteni és védeni a szemet.

Szerencsére a legrizikósabb időszakon, a baba várás első felén már sikeresen túl van, ilyenkor már nagyobb és "ügyesebb", védettebb a baba. Sok sikert a szülésig és kitartást az allegiás panaszok miatt.

Kérdés: 2012. szeptember 04., 22:27; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 13:52
Kérdések és válaszok: Allergia
Piros folt a boron, etelallergia?
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés