Garasone szemcsepp

Kedves Doktornő! Pár hete arcüreggyulladás után arra lettem figyelmes. hogy sötét úszkáló pontokat, szálakat látok, amelyek ha egy bizonyos pontba nézek, lassan lefelé szálnak. Gyermekkoromban is láttam hasonló szálakat ha az égre néztem, de nem ennyit és akkoriban nem zavartak. Emellett kicsit égett a szemem, de nem volt piros. Elmentem szemészhez, aki vizsgálat után Garasone-t írt fel, amelyet 10 napig kellene használnom. Azt viszont nem közölte mire írta fel én meg izgalmamba elfelejtettem megkérdezni. A betegtájékoztató azonban megrémisztett. Nem tudom mivel ártok jobban ha használom, vagy ha nem. Nem lehetne-e kiváltani valami "ártalmatlan" szemcseppel a felírt gyógyszeremet, vagy nincs okom az aggodalomra? üdvözlettel: Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemcsepp témában

Tisztelt kérdező! A pontszerű homályok hátterében több szemészeti betegség is állhat - az életkorral jelentkező üvegtesti homályoktól kezdve a gyulladásos reakciókat kísérő gomolygó sejtes elemeken át, stb. Az alkalmazott csepp miatt gyulladást valószínűsíthetek. A gyulladás súlyossága és a mellékhatások együttesen mérlegelendőek.

Kérdés: 2012. október 25., 10:23; Megválaszolva: 2012. október 26., 22:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?