Szépségápolás téma

Nyári szépségápolási tanácsok

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-07-10 14:39

A nyári napfény jó hatással van kedvünkre, de igencsak sok gondot okozhat a szemnek, a bőrnek és a hajnak.

Tavaszi szépségtippek

Red Lemon Media - Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász-kozmetológus
2022-05-01 11:36

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi felfrissüléséhez.

A nyomelemek szerepe a szépségápolásban

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2022-04-17 20:36

Ha a nyomelemekből hiányt szenved szervezetünk, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztunk belőlük, azt legtöbbször elsőként bőrünk, hajunk és körmeink jelzik számunkra.

Szépészeti beavatkozások: a botox

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-03-18 19:06

A botulinum toxin, ismert nevén botox, a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreg, mely akár halált is okozhat. Mintegy 20 éve kezdte az orvostudomány gyógyszerként alkalmazni, kezdetben a kancsalság kezelésében.

A vitaminok szerepe - Melyik miért szükséges?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
2022-01-06 17:03
Vitamin

Ha táplálkozásunk változatos, adalékanyag-mentes, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ezenkívül tejtermékeket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, gabonaféléket és tojást is tartalmaz, általában külsőnkön is meglátszik.

Zsíros a bőre? Így ápolja!

Dermatica - Peterman Krisztina, kozmetikus mester, gyógykozmetikus
2021-12-04 19:03

A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

A biokozmetikumok

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2021-12-01 20:33

Világszerte érezhető a környezetszennyezés és szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.

Szépségápolás és terhesség

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
2021-10-05 03:05

A kismamák jelentős része úgy érzi, hogy nőiessége kiteljesedett a babavárás időszaka alatt, emiatt a szépségápolás ugyanolyan fontos a terhesség és a szoptatás idején, mint az azt megelőző időszakban.

Milyen fejbőrtípusok léteznek?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2021-05-30 17:33

Minden ember különböző, így természetes, hogy mindenki fejbőre is más és más. Megkülönböztethetünk azonban négy alaptípust a fejbőr állapotától függően. Melyek ezek?