Sertésinfluenza téma

Új, emberekre is fertőző sertésinfluenza-vírust mutattak ki Kínában

MTI

Új sertésinfluenza-vírust mutattak ki Kínában, amely embereket is képes megfertőzni - írta a BBC hírportálja.

Vélhetően megfejtették a spanyolnátha rejtélyét amerikai tudósok

MTI

Megfejtették az 1918-ban több tízmillió emberéletet követelő influenzajárvány pusztító erejének rejtélyét amerikai kutatók, akik a vírus eredetére, valamint arra keresték a választ, hogy miért volt olyan gyilkos a kór, amelynek főként fiatalok estek áldozatául.

H1N1: Egyik elhunyt kismamát sem oltották be

MTI

A betegség valószínűsége átlagosan 7-10-szeres lehet a terhes nők körében világszerte, Magyarországon a H1N1 miatt intenzív osztályon ápolt betegek 20 százaléka volt másállapotban a járvány csúcspontján - közölte sajtótájékoztatóján Falus Ferenc.

H1N1 fertőzés és a bakteriális tüdőgyulladás

WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva

Az Infektológiai Szakmai Kollégium közzétette a H1N1 fertőzéssel kapcsolatos terápiás ajánlását. Az eddigiekben a legnagyobb bizonytalanságot az okozta, kinek, mikor, hogyan kezdjék el a vírus elleni kezelést.

H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

Új influenza: Mit ne tegyen?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.

H1N1 vakcina: hol a szavatossági idő?

Független Hírügynökség

Keszthelyi Gyula háziorvos szerint a szavatossági idő feltüntetésének hiánya törvénybe ütközik, az ugyanis alapkövetelmény egy gyógyszer esetében.

Svájcban mindenkinek ingyenes az oltás

Független Hírügynökség

Svájc pénteken bejelentette, hogy 13 millió adag oltóanyagot vásárolt a világjárványos új influenza ellen. A kiszállítás szeptember végén kezdődik - közölte az egészségügyi minisztérium.

Már 82 új influenzás Magyarországon - Hol fertőződtek meg?

Független Hírügynökség

Az elmúlt 24 órában Magyarországon 5 fertőzöttnél igazolták az új influenza vírus jelenlétét, így az eddig megerősített esetek száma 82, amelyek közül egy halálos kimenetelű volt - áll az ÁNTSZ legutóbbi közleményében.

Csak a gazdag országoknak jut az oltóanyagból?

Független Hírügynökség

A világ tehetősebb országai több száz millió adagot rendeltek már az egyelőre csak készülő újinfluenza-vakcinákból. Szakértők szerint a szegényebb országoknak nem marad majd a szűkös készletekből.