• Sertésinfluenza téma

    MTI
    Új sertésinfluenza-vírust mutattak ki Kínában, amely embereket is képes megfertőzni - írta a BBC hírportálja.
    MTI
    Megfejtették az 1918-ban több tízmillió emberéletet követelő influenzajárvány pusztító erejének rejtélyét amerikai kutatók, akik a vírus eredetére, valamint arra keresték a választ, hogy miért volt olyan gyilkos a kór, amelynek főként fiatalok estek áldozatául.
    MTI
    A betegség valószínűsége átlagosan 7-10-szeres lehet a terhes nők körében világszerte, Magyarországon a H1N1 miatt intenzív osztályon ápolt betegek 20 százaléka volt másállapotban a járvány csúcspontján - közölte sajtótájékoztatóján Falus Ferenc.
    WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva
    Az Infektológiai Szakmai Kollégium közzétette a H1N1 fertőzéssel kapcsolatos terápiás ajánlását. Az eddigiekben a legnagyobb bizonytalanságot az okozta, kinek, mikor, hogyan kezdjék el a vírus elleni kezelést.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.
    Független Hírügynökség
    Keszthelyi Gyula háziorvos szerint a szavatossági idő feltüntetésének hiánya törvénybe ütközik, az ugyanis alapkövetelmény egy gyógyszer esetében.
    Független Hírügynökség
    Meghalt a harmadik újinfluenzás beteg Magyarországon. A 33 éves nő október 2-án halt meg, a beteg nemrég szült.
    Független Hírügynökség
    Svájc pénteken bejelentette, hogy 13 millió adag oltóanyagot vásárolt a világjárványos új influenza ellen. A kiszállítás szeptember végén kezdődik - közölte az egészségügyi minisztérium.
    Független Hírügynökség
    Az elmúlt 24 órában Magyarországon 5 fertőzöttnél igazolták az új influenza vírus jelenlétét, így az eddig megerősített esetek száma 82, amelyek közül egy halálos kimenetelű volt - áll az ÁNTSZ legutóbbi közleményében.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!