Reumatológia téma

Fájdalmas sarkantyú a lábon - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus - 2022-03-21 13:03
Ötvenhét éves vagyok, a röntgen mindkét sarok külső, cipővel érintkező felületén sarkantyút mutatott ki. Bár kaptam terápiás röntgenkezelést és talpbetétet (sarokemeléssel), sajnos tüneteim, fájdalmam nem enyhült. Mire számíthatok? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tollrajz Dr. Koncz Tibor reumatológus szakorvosról, manuálterapeutáról

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2021-12-01 16:03
Tapasztalták már azt, ha orvoshoz kell menniük, s nem ismerik a leendő gyógyítójukat, olykor csöppnyi szorongást éreznek? Ha szerencsénk van, ez egy pillanat alatt elmúlik, miután orvosunk segítőkészen és türelmesen válaszol kérdéseinkre.

A reumatológiai betegségek rehabilitációja

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2021-11-27 11:33
Reumatológiai betegségeknek a mozgásszervek - csontok, ízületek, inak, az ellátó erek és idegek, a kötőszövet - fájdalmával, alakváltozásával és mozgáskorlátozottságával járó betegségeket nevezzük, mely a lakosság kb. 20 százalékát érinti.

Az arthritis psoriatica

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus - 2021-07-07 05:03
Az arthritis psoriatica (AP) egy krónikus szisztémás gyulladásos reumatológiai megbetegedés, melyben az ízületek gyulladása (arthritis) a bőr betegségével - psoriasisos elváltozásával - társul.

Tollrajz Prof. Dr. Szekanecz Zoltánról - hivatásról, családról

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2020-12-23 17:05
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának Reumatológiai Tanszéke nem csupán a városból, a megyéből és a régióból érkező betegek gyógyítását látja el. Hazánk számos pontjáról érkeznek páciensek a kiváló hírű egészségügyi központba.

Váltófürdő: mikor, hogyan, meddig?

WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró, Szakértő: Dr. Puskás Réka - 2019-05-24 13:33
A gyógyászati kezelések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Az egyik kiemelt kezelésnek a váltófürdő használata tekinthető. Milyen előnyei vannak? Miért lehet hasznos? Kiknek ajánlott? Utánajártunk.

Ortopédiai betegségek és fürdőkezelések

Dr. Gaál Veronika - 2013-01-15 15:40
Az ortopédiai szakrendeléseken a betegek legnagyobb százalékban az ízületi porckopással összefüggő, a gerincet és főként a nagyízületeket érintő (csípő, térd) életminőséget rontó fájdalom és mozgáskorlátozottság miatt jelennek meg. Az egyértelmű genetikai vagy alkati okok mellett sajnos nagy arányban a helytelen életmód, az elhízás áll az elváltozások hátterében. (x)

Kutat és gyógyít - portré egy fiatal professzorról

WEBBeteg - B. Gergely Krisztina, újságíró - 2009-09-06 07:44
Dr. Szekanecz Zoltán fiatal professzor, a DEOEC III. számú Belgyógyászati Klinika Reumatológia Tanszékét vezeti és akadémiai doktor. Kisgyerekkora óta mindig is orvos szeretett volna lenni, így a szokásos "tűzoltó leszel, s katona" nála szóba se jött. Keveredett pedig benne a természettudományos és a humán érdeklődés.

Dunaújváros: újraindul reumatológia szakrendelés

Független Hírügynökség - 2008-10-21 17:17
Novembertől újra indul a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi kórházban. Orvoshiány miatt október elsejétől szüneteltetik az intézmény két reumatológiai szakrendelését.

Lehet gyulladás, úgy hogy az a vérképembe nem látszik soha?

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2011-06-20 23:04
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Boka, lábszár, csípő, hát és nyak valamint borda fájdalmakkal küzdök, ami mostanság már kezd néha elviselhetetlen lenni! Immunológus szerint SPA lehet, de ezt két reumatológus is kétkedve fogadta, viszont diagnózist és további

Tanács kérés

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2011-02-02 10:41
Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz. 35 éves két gyermekes édesanya vagyok. Tavaly októberben éles fájdalmat éreztem a ball lapockámban, mozdulni is alig bírtam, gondoltam ideg vagy izom becsípődésem van, de a fájdalom ne

Reumatikus fájdalom, térd probléma

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-11-01 21:04
Nagy fájdalmai vannak főleg a lábában. Régebben vizsgálták, reumás, izületi fájdalmak. Nincs mit tenni.Gyógyszert a fekélye miatt nem igazán tud szedni. Most a jobb térde nem hajlik. Alig bír menni. Nem hagyja el magát. Kerékpározik, amikor tud.Egy c

Reumás probléma?

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás - 2010-01-17 16:52
Tisztelt Weborvos! Mellkasomnál a bal oldali kulcscsontom kiemelkedettnek tűnik a másikhoz képest, ami egysíkban van. Ráadásul a bal kulcscsont fölötti rész, ami a nyak alatt húzódik, szemmel láthatón dagadtabbnak látszik. A kulcscsont alatti rész

Megelőzhető-e a reuma kialakulása?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-08-21 20:54
Tisztelt Dr. Nő/Úr! A következő lenne a kérdésem. Megelőzhető-e a reuma kialakulása? A nagymamámnak, és az édesanyámnak is kialakult, mindkettőjüknek deformálodnak a végtagjaik. Szeretném megtudni hogy valamit tehetek e azért, hogy nálam ez