Pikkelysömör téma

A pikkelysömör nem fertőző betegség! - Ne rejtőzködj!

Több mint TestŐr

A pikkelysömör egy nem fertőző bőrbetegség, ami Magyarországon a lakosság nagyjából 2 százalékát érinti.

Télen rosszabbodnak a pikkelysömör tünetei

Dermatica

A száraz levegő és a kevés napfény miatt a betegek gyakran fokozódó panaszokról számolnak be az őszi-téli időszakban. A vörös, pikkelyes foltok kezeléséhez dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad tanácsokat.

Psoriasis a körmön

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A pikkelysömörre (psoriasis) jellemző tipikus tünetek mellett sok psoriasisos betegnél köröm psoriasis is jelentkezik. A körmök foltos mintázatúak vagy elveszítik szilárdságukat. Általában nem csak egyetlen köröm érintett, hanem egyidejűleg több, gyakran a kéz ujjain lévő és a lábujjakon lévő körmökön egyszerre vannak tünetek.

Örökléssel terjed a pikkelysömör

Több mint TestŐr

A pikkelysömör az egyik leggyakrabban előforduló bőrbetegség, amely leginkább a hajas fejbőrön, a körmökön, a könyökön és a térden szokott megjelenni.

-110 fokban gyógyulhatunk!

Több mint TestŐr

Ízületeink fájdalmaira, ödémára, vagy bevérzés esetén, ha nem múlik el rövid időn belül a gyógyszeres kezelés hatására, érdemes szakorvoshoz fordulni.

Fényterápiás kabin segíti a bőrbetegségek kezelését Pécsett

MTI

Fényterápiás kabint helyezett üzembe és tanácsadó programot indított a pszoriázisban, azaz pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) bőrgyógyászati klinikája kedden a baranyai megyeszékhelyen.

Nem fertőz a pikkelysömör

Debreceni Egyetem

A pikkelysömör az egyik leggyakoribb bőrbetegség. A jellegzetes tünetek a bőrt, a hajas fejbőrt, a körmöket betegítik meg, és ízületi gyulladást is okozhatnak.

A pikkelysömör: a túlsúly is rizikófaktor

Orvostkeresek Egészségmagazin

Egy nemrégiben megjelent tanulmányban a pikkelysömör és a metabolikus szindróma elemeinek összefüggéseit vizsgálták. Dr. Boros-Gyevi Márta bőrgyógyász-kozmetológus a betegség egyéb jellemzőiről is beszélt.

A Janssen psoriasisban alkalmazott biológiai terápiája a 2013-as Év Gyógyszere

fama pr

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság a Janssen psoriasis elleni termékét választotta a 2013-as Év Gyógyszerének. A díj ünnepélyes átadására 2014. május 26-án kerül sor Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Három magyar művész alkotása is segíti az autoimmun betegek megértését

MTI

Három magyar művész: Szász Lilla, Fülöp Gábor és Várnai Gyula egy-egy alkotása is helyet kapott a Perspektívák című nemzetközi projektben, melynek célja, hogy kortárs képzőművészek munkáin keresztül láttassa az autoimmun betegségben szenvedők életét.