Pikkelysömör és oldat

Tisztelt Doktorúr/nő! Másfél éve megállapították, hogy psoriasis vulgaris (pikkelysömör) található a fejemen és a füleim mögött. Akkor kaptam rá kenőcsöt (sal boros locoidos hídrophil) és Locoid Crelo oldatot, melytől teljesen rendbejött. Azonban kb. egy hónapja észrevettem, hogy a külső nemi szervemen és mindkét mellbimbóm mellett, valamint a szemem és az orrom között újra előjött. Írattam a körzeti orvossal Locoid 1mg kenőcsöt és Locoid 1mg oldatot is. Jelenleg a kenőcsöt használom a szükséges helyeken, azonban az volna a kérdésem, hogy az oldat alkalmazható-e a gyorsabb javulás érdekében a nemi szervemnél, mivel az is szőrrel fedett terület. A fejbőröm esetében is azt használtam és ott pár napon belül teljesen eltünt a sömör. Vagy esetleg keressem fel inkább újra a bőrgyógyászomat? Köszönöm segítségét és várom mielőbbi válaszát. /Amennyiben szükséges, küldök róla fényképet.

Dr. Bodnár Edina válasza pikkelysömör témában

Szőrös területekre az oldat megfelelőbb, nyugodtan használja.

Kérdés: 2012. november 15., 16:35; Megválaszolva: 2012. november 19., 15:50
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pikkelysömör
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Gyermekkorom óta kűzdök örökletes pikkelysömörrel. Az utóbbi években eléggé elhatalmasodott rajtam, leginkább a...
Piros foltok
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, amire már évek óta nem sikerül megoldást találni. Piros foltok jöttek ki rajtam...
Mi a probléma a lábujjaim körmével?
Tisztelt InforMed! Nagyon régóta küszködök több mint 10 éve (30 vagyok jelenleg) a nagylábujjaim körmének megvastagodásától. Körömgomba...
Vörös Foltok a Lábszáramon
Üzenet: Tisztelt Doktornő.! Három héttel ezelőtt jelent meg a jobb alsó lábszáramon egy fura vörös folt.. Ami késobb hámlani majd kissé...
Pikkelysömör vagy övsömör?
Tisztelt Doktor úr/nő! Három éve jöttek elő piros pöttyök az egész testemen amit eddig Diprosalic-al kezeltem kisebb nagyobb sikerrel, orvosi...