A páromnak pikkelysömöre van

Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni a páromnak pikkelysömöre van már nagyon sok készítményt kipróbáltunk, de hiába.Olvastam itt az interneten egy magisztrációs készítményt amely a következő anyagokból áll Liquor carbonis detergens, pasta lithantracis, Ung.dithranolin 0, 1%, Ung salicyl 5%et10%. Az lenne a problémám hogy ezekből az anyagokból mennyit kell kikevertetni? Beszéltem a háziorvosommal csak sajnos ő nem tudta az adagokat megmondani, de szivesen felírta volna.Szeretnénk ezt a krémet kipróbálni. A száraz hámló foltok a könyökén vannak, és a foltok széle piros. gyulladt. Segítségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pikkelysömör témában

Tisztelt Kérdező!

A dithranol tartalmú készítmények nagyon jó hatásúak psoriasis kezelésében, de alkalmazásuk csak bőrgyógyász szakorvos által, legtöbbször fekvő beteg osztályon vagy rendszeres kontroll mellett lehetséges, mert nagyon erős, gyulladáskeltő hatásuk is van és nem megfelelő kezekben a kezelésnek káros mellékhatásai lehetnek.

Kérdés: 2012. október 01., 16:23; Megválaszolva: 2012. október 02., 22:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pikkelysömör
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Gyermekkorom óta kűzdök örökletes pikkelysömörrel. Az utóbbi években eléggé elhatalmasodott rajtam, leginkább a...
Piros foltok
Tisztelt Doktornő! Egy olyan problémával fordulok Önhöz, amire már évek óta nem sikerül megoldást találni. Piros foltok jöttek ki rajtam...
Mi a probléma a lábujjaim körmével?
Tisztelt InforMed! Nagyon régóta küszködök több mint 10 éve (30 vagyok jelenleg) a nagylábujjaim körmének megvastagodásától. Körömgomba...
Vörös Foltok a Lábszáramon
Üzenet: Tisztelt Doktornő.! Három héttel ezelőtt jelent meg a jobb alsó lábszáramon egy fura vörös folt.. Ami késobb hámlani majd kissé...
Pikkelysömör vagy övsömör?
Tisztelt Doktor úr/nő! Három éve jöttek elő piros pöttyök az egész testemen amit eddig Diprosalic-al kezeltem kisebb nagyobb sikerrel, orvosi...