Per téma

Geréb-per: Szakszerűtlen fogás okozta a magzat halálát?

MTI

Szakszerűtlen eljárás okozta a magzat halálát a Geréb Ágnes, jelenleg felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos által 2007 szeptemberében levezetett otthon szüléskor - értett egyet az ügyben felkért mindhárom szakértő, akik csütörtökön ismertették szakvéleményüket a Fővárosi Bíróságon zajló elsőfokú tárgyaláson.

Nyíregyháza - Pert nyert az elhunyt nő férje

MTI

Pert nyert, s húszmillió forintos kárigényt nyújtott be a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház ellen egy férfi, mert feleségének tüdejében nem vettek észre időben egy daganatot az orvosok - írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.

Csongrádi betegtragédia - Megalapozatlan a vád?

MTI

A Csongrád Megyei Bíróság kedden hatályon kívül helyezte azt az elsőfokú ítéletet, amely a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosát marasztalta el egy 67 éves mindszenti férfi ellátásával kapcsolatban.

Harminc centis sebészeti eszközt felejtettek egy idős nőben

MTI

Bár az idős asszony állandóan belső fájdalmakra panaszkodott, az orvosok nem hittek neki; azzal nyugtatták, hogy ez a műtét és a magas kor következménye, és majd magától, fokozatosan elmúlik.

H1N1 - Az elhunyt 15 éves fiú anyja perli a kórházat

MTI

Az orvos szakértő várhatóan december közepére készül el jelentésével, költségeit nehéz szociális helyzete ellenére az anya fedezi. Amennyiben a szakértő megállapít valamilyen mulasztást, a gyerek elvesztése miatt nem vagyoni kártérítésre jelenti be ügyfele igényét a kórháznak.

Nem jogerős - Pénzbüntetés a mentőben meghalt beteg ügyében

Független Hírügynökség

A tárgyalás során az orvosszakértői véleményekből kiderült, hogy a férfi halála és a doktornő döntése között nincs összefüggés, a férfi mindenképpen meghalt volna.

Mellműtététével elégedetlen nő perelt - jogerős bírósági döntés

MTI

Nagyobb kockázatot kell vállalnia a betegeknek a kozmetikai, plasztikai, szépészeti orvosi beavatkozások körében, mint amekkorát az egészséget védő, gyógyító tevékenység során a Pécsi Ítélőtábla szerint, amely e fő indokkal utasította el egy mellműtétével elégedetlen nő kártérítési keresetét a közelmúltban hozott jogerős határozatában.

Orvosi műhibák: természetes jelenség, vagy elítélendő?

WEBBeteg/Szinapszis

A magyar felnőtt lakosság 64 százaléka gondolja úgy, hogy az orvos is ember és ezért természetes, ha néha hibázik. A megkérdezettek 30 százalék szerint ugyanakkor orvosként nem lehet hibázni, hiszen emberéletekről van szó – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg megbízásából készített felméréséből.

Precedens értékű lehet a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfi büntetőpere

MTI

Zárt tárgyaláson újrakezdődött a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfi büntetőpere a Budai Központi Kerület Bíróságon (BKKB) csütörtökön - közölte a védő, Lichy József ügyvéd az MTI-vel.

Mentőben meghalt férfi - megkezdődött a per

Független Hírügynökség

Elkezdődött annak az orvosnőnek a pere a Szegedi Városi Bíróságon, aki még 2007. áprilisában elutasította egy mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba.