Milyen esélyekkel perelnék?

Tisztelt Doktornő! 14 hónapja született császármetszéssel kislányom. Első gyermek. A fájások közben mellkas tájon is elviselhetetlen fájdalmat éreztem. Pokoli két éjszakám volt. Kérdeztem nem lehet-e vese v. epe vagy vmi más problémám is(korábban nem volt) azt a választ kaptam, hogy jósló fájás, ez ilyen. Fogadott orvosom már 2. napon a szülésznőmmel felkészítettet a császármetszésre de az akkori ügyeletes orvos leállította, hogy meg lesz az simán. A harmadik napon, mikor oxitocinnal burokrepesztéssel sem haladtunk a pici állapota romlott megcsászároztak. 2 napos volt a picúr mikor észrevettem a feje búbján forgó részen egy nagy sebet. A csecsemősök azt mondták hogy nekik sem szóltak rákérdeztek és azt a választ kapták, hogy burokrepesztésnél történt. Felém az orvos szóban nem közölte. A bent tartózkodásunk alatt továbbra is jeleztem mellkas irányú fájdalmaimat, légszomjamat.Válasz: császár után normális. Szombati napon távoztunk a kórházból, szerdán életveszélyes állapotba kerültem vissza epeálzáródás, sárgaság. Akkor nem foglalkoztam betegjogi dolgokkal, csak az egészségünkkel. A későbbiekben gyermek-plasztika orvos azt mondta várjuk meg az egy évet mert a heg akkor veszi fel végleges formáját. Kérdés. Ennyi idő múlva jogosan perelném-e az orvost? (szeretném a lehető legjobb ellátást megfinanszírozni gyermekemnek) Jól gondolom-e hogy velem kapcsolatban is mulasztás történt? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Barcsai Tímea válasza a per témában

Tisztelt Kérdező! Az orvos vélhetően a Btk. 171§ szerinti foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést valósította meg gyermekével kapcsolatban. Természetesen, hogy a cselekmény ténylegesen Büntető törvénykönyvbe ütköz cselekmény-e, azt a rendőrség fogja megállapítani. Kérdés itt az, hogy burokrepesztés esetén az okozott sérülés mennyire gyakori, ez orvosszakértői kérdés. A foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés elévülési ideje a Btk. 33§-a alapján 3 év. Tehát még perelhető a orvos, illetve a beavatkozást végző intézmény is. (Célszerű egyébként elsősorban az intézményt és másodsorban az orvost perelni). Valószínűleg, Önnél is történt mulasztás. Azt javaslom, hogy keressen fel egy műhibaperekre szakosodott ügyvédet, aki teljeskörű felviálgosítást tud adni Önnek, hogy ténylegesen érdemes-e perelni és vélhetően mekkora összeget ítél meg a bíróság. Üdvözlettel: Dr. Barcsai Tímea

Kérdés: 2011. február 27., 23:13; Megválaszolva: 2011. március 02., 21:22
Kérdések és válaszok: Jogi esetek
Furcsaságok egy párkapcsolatban
Tisztelt doktornő /doktorúr! Pszichológiával kapcsolatos a következő kérdésem mert nem tudom rá a választ és sehol sem találok rá választ...
21 honapos baba
Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és...
A gépjárművezetési alkalmasság...
Tisztelt Doktornő! Gyerekkoromban sokszor jelentkezett migrénes fejfájás. Idén, február 23-án munkahelyemen ülve zsibbadó érzést észleltem a bal...
Jogosultság
Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam...
Emelt összegű cs. p. -hoz tartozó...
Tisztelt szakértő! Gyermekem ADHD-s, amelyről szakértői bizottság állitott ki papirt, F9090 BNO kódunk van. A kérdésem az lenne hogy most akkor...