Szivizom perfusió vizsgálat eredménye. mit jelent.

Tisztelt fő orvosnő! Betegségem, Ishaemiás cardiomyopathia koszorúérbe vagy helyére beépitett implantátum. Most voltam szívizotóp vizsgálaton, az eredmény alapján a septumon, és az anteroseptalis fal basális részén látható perfusios defectus mind a terhelés mind a nyugalmi felvételen látható. Szeretném kérdezni ez mit jelent. Kell-e katéterezni vagy ez is kimutatja a szükületet. Mert már hat alkalommal volt, és fellépet koszorüérgörcs is. Tisztelettel köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Szívizom perfúziós vizsgálat témában

Kedves Kérdező, a bal kamra sövényen és elülső falon kimutatható vérellátási zavar, de ez nem változik terhelés hatására a leírás alapján. Ez az eltérés lehet a korábbi koszorúérszűkület következménye is. Amennyiben vannak panaszok, lehet, hogy kell újabb katéterezés, de csak a lelet alapján ez nem feltétlenül szükséges. Egyéb körülmények ismerete, szívultrahang vizsgálat is segíthet a kérdést eldönteni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 23., 13:38; Megválaszolva: 2015. február 24., 19:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények