Orrspray téma

Veszélyes lehet az orrdugulás, ha nem megfelelően kezeljük!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2023-01-22 20:03
Orrdugulás
A vírusfertőzés következtében kialakuló akut megbetegedés, a nátha, más néven megfázás leggyakoribb tünete az orrdugulás. Mindenki számára ismerős a kellemetlen érzéssel járó állapot, melynek biológiai magyarázata, hogy a kezdődő fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében az orrnyálkahártya megduzzad. Miért fontos, hogy kezeljük az orrdugulást, és hogyan válasszunk ehhez megfelelő készítményt?

Az orrdugulás, orrfolyás helyi, tüneti kezelése gyógyszerekkel

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-11-28 14:03
Az orrdugulás, orrfolyás vírusos betegség, de allergiához kapcsolódó kellemetlen tünet is lehet. Kezelésre orrcseppek, orrspray-k és orrkenőcsök alkalmazhatóak. A cseppek és oldatok legfőbb hatóanyagai az orrnyálkahártya ereiben lévő alfa-adrenerg receptorokra (kötőhelyek) hatnak.

Miért veszélyes az orrcseppfüggőség?

ENT House - Dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész - 2022-02-06 20:36
Számos olyan megbetegedés létezik, melynek gyógyulását jelentősen meggyorsítják a különböző, recept nélkül kapható, ún. lohasztó orrcseppek. Ezek az orrcseppek jók és hasznosak! Azonban csínján kell bánni velük, mivel tartós használatuk esetén, számos nem kívánt mellékhatás léphet fel.

Allergiás? Védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere

Reventil - Támogatott tartalom - 2020-06-02 10:03
Ha érzékenyek vagyunk, a pollenek egészen az ősz közepéig kínozhatnak bennünket. Tüsszöghetünk, eldugulhat az orrunk és vörös lehet a szemünk. Az allergiás panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere, az ectoin, mert védőréteggel vonja be az orrnyálkahártyát és a kötőhártyát. (x)

Tiszta orrok, nyugodt napok! - Itt az új Aqua Maris Baby orrspray

Aqua Maris - Támogatott tartalom - 2019-03-25 10:55
Orrdugulás, orrfolyás, íz- és szaglászavar, rossz közérzet, hőemelkedés, egyetlen szóval ezt nevezzük náthának. A világ egyik leggyakoribb betegségéről van szó, mely felnőtt- és gyermekkorunkat egyaránt megnehezíti. A legkisebbek esetében különösen gyakori betegségről beszélhetünk, hiszen évente akár 7-10 alkalommal is előfordul. (x)

Nátha és allergia - Milyen orrcseppet válasszunk?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2017-02-02 15:26
Orrcseppeket náthás vagy allergiás tünetek enyhítésére alkalmazunk, ezek ugyanis olyan betegségek, melyeket elég csak helyileg kezelni, nincs szükség az egész szervezet gyógyszerekkel való megterhelésére. Ezek az egyszerű kórképek rendkívül kellemetlen tüneteket tudnak okozni, sőt nátha esetén még szövődményekkel is számolhatunk, ha nem kezeljük megfelelően.

Orrcsepp vagy orrspray?

Fül-orr-gége Központ - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus - 2015-11-01 22:12
A jól ismert, régóta bevált orrcseppek mellett ma már a legtöbb gyártó orrspray formában is forgalmazza termékeit. Milyen szempontok alapján érdemes választani, van-e különbség a csepegtetős és a befúvós módszer közt?

Orrdugulás: spray, vagy orrcsepp?

Támogatott tartalom - 2013-01-11 13:21
Ki ne ismerné azt a rettentően kellemetlen érzést, amikor az ember egy-egy meghűlés alkalmával csak kapkod a levegő után? Az orrfúvás mit sem ér, az inhalálás pedig csak ideig-óráig hatásos. Szerencsére léteznek már olyan, bárki számára könnyen elérhető szerek, melyek használata gyakorlatilag megszünteti az említett panaszokat!(x)

Új szorongásoldó gyógyszer

MTI - 2012-02-05 05:33
Azoknak a gyógyszereknek, amelyeknek az agyban kell hatniuk, először a mérgek behatolását megakadályozó, úgynevezett vér-agy gáton kell átjutniuk. Német kutatóknak most sikerült egy szorongásoldóval áttörniük e gátat.

Orrspray használata

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-19 09:25

Az orrnyálkahártya gyulladásakor az ott lévő erek olyan mértékig kitágulnak, mely már a légzést is gátolja. Az orrdugulást csökkentő szerek helyileg ezeket az ereket húzzák össze, így hatékonyan csökkentik a duzzanatot, de nincs hatásuk az orrfolyásra, orrviszketésre vagy a szemtünetekre.

Tartós alkalmazásuk során viszont az érszűkítő hatáshoz hozzászokik az orrnyálkahártya, mert hosszú távon olyan változásokat indít be, amelyek az orrban értágulatot, nyálkahártya duzzanatot és a hatékonyság elvesztését eredményezik.

Az orrspray használata előtt fújja ki az orrát, rázza össze a flakont, majd a videón látható módon járjon el!

Allergia

Orvos valaszol - Dr. Kiss György - 2019-02-23 16:33
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 16 hetes kismama vagyok. 1 évvel ezelőtt poratka allergiát diagnosztizáltak nálam. Kaptam Histirin tablettát es Nasotasone orrsprayt. A tablettat nem szedtem, elégnek bizonyult a tünetek ellen az orrspray heti 2-3 szor

Orrprobléma

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2016-01-08 14:35
Tisztelt Doktor Úr! A problémám tavaly nyáron kezdődött, 2 hónapig mondhatni folyamatos orrdugulással fordultam a háziorvosomhoz. Elküldött a fül-orr-gégészetre ahol nem találtak lényegében semmit. Kissé váladékos orrjárat, békés garat... onnan to

Mometason orrspray használata

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2016-01-02 15:36
Tisztelt Dr.Úr! Szeptember közepe óta napi 2x2 alkalommal használok Mometason orrspray-t. Műtét még nem volt, de tervezem. A kérdésem az lenne, hogy a spray-t meddig lehet folyamatosan használni és kell-e szünetet tartani a használat közben?

Orr spray függőség

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2013-10-13 18:16
Tisztelt Doktor úr (nő)! Kb.3-4 évvel ezelőtt alakult ki az orr spray függőségem.Próbáltam többféle forgalomban lévőt.Voltam több fül-orr gégésznél is.Valamilyen szteroidos orr sprayt írt fel ami átmenetileg segített. A következő megfázásig.Volt má

Mennyi ideig lehet?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-09-21 22:23
Üdvözlöm Önöket! Családi házba költöztünk és azóta a kisfiam (7éves) nagyon sűrűn reggel és este is trüsszög, bedugul az orra! Egyik este is elaludt és 1 óra múlva arra ébredt, hogy nem kap levegőt annyira bedugult az orra, és vörösek voltak a szem