• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 16 hetes kismama vagyok. 1 évvel ezelőtt poratka allergiát diagnosztizáltak nálam. Kaptam Histirin tablettát es Nasotasone orrsprayt. A tablettat nem szedtem, elégnek bizonyult a tünetek ellen az orrspray heti 2-3 szori alkalmazása. Majd állapotos lettem. Az orrspray használatat felfüggesztettem. Az első trimeszterben nem volt gond. De most rosszabbodott a helyzet a második trimeszterben, dugul az orrom. A betegtajékoztató szerint a Nasotasone nem hasznalható terhesség alatt. Elmentem orvoshoz, kaptam Dimysta orrsprayt. Itthon olvastam, hogy ez sem javasolt terheseknek. Tanácstalan vagyok, hogy merjem-e használni? Azt is mondják hogy a helyileg ható készítmények használhatók, mert nem nagyon szívódnak fel a véráramban. És mi a helyzet az érösszehúzó orrspraykkel terhesség alatt (rhinoptay, nasivin stb)? A tengervizes sprayk sajnos nem hatnak. Üdvözlettel: 16 hk

        Dr. Kiss György válasza a orrspray témában

        Tisztelt Hölgyem! A várandósság ideje alatt az anyai immunrendszer nagy változásokon megy át, melynek kutatása jelenleg is tart. A megoldást abban látom, hogy allergológiai vizsgálat során szakember véleményezze az Ön immunrendszerének jelenlegi állapotát és ennek megfelelően konzultáljon szülészorvosával. A 16-hétre már kialakul a lepény, ezzel létrejön az un. foetomaternális egység/ anya-lepény-magzat / és a 40. gestatiós hétig a lepénymüködés irányitja az anyai szervezetet és védi a magzatot. Ezen ismeret birtokában a helyileg alkalkmazott készitmények használatának nem látom akadályát. Üdvözlettel:dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 23., 16:33; Megválaszolva: 2019. február 25., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: