Emelkedett glükóz és orrspray

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Érdeklődni szeretnék, hogy (allergiára) rendszeresen használt MOMENTASON SANDOZ orrspray okozhat-e labor eredményben emelkedett glükóz értéket? Napi egyszer, lefekvéskor használom 1 vagy 2 puff-al 1-1 orrlyukba, huzamosabb ideje. Évente csináltat az orvosom labort általában és az elmúlt három év, három GLUCOSE/GLÜKÓZ szintjei a következők voltak (éhgyomor, reggeli vérvétellel): 5.8 / 5.2 / 6.2 (ez az idei) Az utolsó az ami már kicsit magasabb, viszont ha jól tudom, a MOMENTASON SANDOZ spray kortikoszteroidos/szteroidos gyógyszer, ami pedig cukorbetegségnél problémás lehet (ebből gondolom, hogy a NEM cukorbeteg embereknél is okozhat vérképben eltérést... de ehhez nem értek, így a kérdésem igazából ennek igazolása vagy cáfolása lenne Ön felé) . Természetesen orvossal fogok beszélni erről az értékről.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza gyógyszer mellékhatás témában

Kedves Kérdező!

Ez egy Orvos válaszol portál, így , mint a nevéből adódik a feltett kérdésekre, szintén orvosok próbálnak válaszolni. A helyileg alkalmazott szteroid ( glucocorticoid) tartalmú szerek csak igen kis százalékban szívódnak fel, így szisztémás mellékhatás csak igen tartós használat során jelentkezhet. Az Ön vércukorértékei határértékek, az 5,8mmol/l érték nem cukorbetegség. Ezt befolyásolhatja az előző napon fogyasztott nagyobb mennyiségű szénhidrát is, a korábbiakhoz képest változás az életvitelében és a testsúlyában. Javaslom, hogy csak akkor alkalmazza a Mometasont, ha egész évben fennálló allergiás panasza van és más gyógyszer nem szünteti panaszát.

Kérdés: 2021. november 17., 10:55; Megválaszolva: 2021. november 18., 20:11
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Magas cukor
Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt kezdődött a pszichés problémám, több pszichés betegséget állapítottak meg nálam. Nyugtatót...
Vércukorérték
Inzulinrezisztencia
GDM - utógondozás
Cukorbetegség?
Tisztelt Doktornő! Covid fertőzés után elmentem pár vizsgálatot végezni, és közöttük volt a cukorterhelés vizsgálat is. Május 10-én volt....