Májrák téma

Lesz megoldás a hepatitis ellen? - Kutatás

MTI

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint, világszerte 170 millió hepatitis-C-vel fertőzött ember él. A vírus vérrel adódik át, és az évek során májzsugorhoz, valamint májrákhoz vezethet.

Hepatitis B miatt hal ki egy törzs?

Független Hírügynökség

Egy kandosi ápolónő, Gianina Lucana közlése szerint, a hepatitis B az 1990-es években bukkant fel a törzsben, amikor az Occidental Petroleum olajcég, feltárást kezdett a dzsungelben a népcsoport élőhelyén.

Zsírmáj - A májzsugor és a májrák kockázati tényezői

MTI

A tünetek nélküli zsírmáj diagnosztikájáról, a kezelés új lehetőségeiről is egyeztetik elképzeléseiket az első Nemzetközi Zsírmáj és Metabolikus Szindróma kongresszus résztvevői csütörtökön Budapesten.

Évente egymillióan halnak bele - A hepatitis jelei

MTI

A hepatitis világnapját 2008 óta május 19-én rendezik meg a korábbi szeptember 30. helyett, erről az egy évvel korábban alakult Hepatitis Világszövetség döntött. Célja, hogy felhívja a figyelmet a vírusok okozta krónikus májgyulladásra, kialakulásának okaira és a betegség korai felismerésének jelentőségére.

Kockázatos a májátültetés - Kik a rizikócsoportok?

MTI

A májátültetés növekvő kockázattal jár a műtét előtt túl sovány, de az elhízott felnőttek számára is - állapította meg egy húsz év adatait elemző kutatás.

Májrákot is okozhat a Hepatitis C

Független Hírügynökség

Évente hétszáz új, Hepatitis C-vel fertőzött beteget regisztrálnak Magyarországon. Köztük egyre több a fiatal. Becslések szerint összesen 70 ezren hordozzák a vér útján terjedő vírust, ami évekig nem okoz tüneteket. Ha nem kezelik, a betegnél akár májrák is kialakulhat.