• Labdarúgás téma

    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Földi Ildikó
    A futball kontakt sportág, melyben nagy a sérülések veszélye. Különösen a lábak érintettek. Az izmok, szalagok és csontok sérülései hozzátartoznak a focisták mindennapjaihoz.
    MTI
    Hosszan tartó betegség után csütörtök délután elhunyt Rakaczki Bence, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának 20 éves kapusa - tudatta Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke az MTI-vel.
    MTI
    Aranyérmet szerzett a magyar csapat a DiaEuro nemzetközi diabétesz labdarúgó-bajnokság döntőjében a dalmáciai Zárában (Zadar).
    FLOW PR
    A napokban összeállt a magyar válogatott a horvátországi DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokság augusztusi döntőjére.
    Sportorvos.hu
    A hosszú hónapokon át tartó, kemény edzésmunkát "agyon lehet ütni" a kedvezőtlen étkezéssel, és a hiányos folyadékfogyasztással. Ahhoz, hogy a labdarúgó a kétszer 45 perces mérkőzés alatt maximális teljesítményt nyújtson, a megfelelő táplálkozásnak és folyadékpótlásnak kitüntetett szerepe van. Lássuk, milyen főbb ismérvekkel jellemezhető a világ legnépszerűbb sportága.
    MTI
    A rendszeres futballozás során növekszik a csontok tömege, javul a játékos reflexeinek gyorsasága, izomereje és ezáltal mozgásának biztonsága.
    MTI
    A mozgáshiány hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, az azonban újdonság, hogy egy olyan örömteli csapatjáték, mint a futball, hatékony a magas vérnyomás és társai ellen.