Kontrasztanyag téma

Kontrasztanyagos koponya-CT-felvétel

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Az agy vizsgálatára az MR után a legalkalmasabb eljárás a computertomographiás vizsgálat (CT). Sok esetben a CT-vizsgálat önmagában nem ad megfelelően értékelhető képet, hanem kontrasztanyag alkalmazására van szükség.

Az MRI kimutatja a gyomorfekélyt?

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus

A retroperitonealis MRI-vizsgálat kimutatja a gyomorfekélyt? Pontosan mit látnak vagy vizsgálnak vele, és mennyit számít, hogy kérek-e kontrasztanyagot vagy sem? - Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdéseiből.

Szoptathat-e a kismama, ha kontrasztanyagot juttatnak a szervezetébe?

WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus

PSS betegségem van, ezért az immunológusom állapotellenőrzés miatt tüdő HRCT-vizsgálatot írt elő, melyet infúziós kontrasztanyag beadásával fognak majd elvégezni. Kislányomat még esténként szoptatom. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kontrasztanyag beadását követően 1 napig nem szoptathatok.

Milyen kontrasztanyagokat használnak szívvizsgálaton? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Szeretném tudni, milyen kontrasztanyagot használnak szívkatéterezéshez, SPECT és CT vizsgálathoz?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szívizotóp vizsgálat és allergia - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Szeretném megkérdezni, hogy létezik-e, hogy valaki a szívizotóp vizsgálat kontrasztanyagára allergiás? Létezik-e valamilyen vizsgálat arra, hogy ezt kiderítse? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Diagnosztikai módszerek - Röntgenvizsgálat

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos

A röntgencső röntgensugarakat állít elő, mely a különböző szöveteken keresztülhaladva fokozatosan gyengül, és ez a gyengített sugár a sugárforrással szemben elhelyezett filmre, vagy ernyőre vetül.

gilbertkórral, mr-rel kapcsolatos

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Azt szeretném kérdezni, hogy 31 éves fiam, akinél serdülőkorban diagnosztizáltak gilbert kórt EEG vizsgálaton volt, de nem találtak problémát, tovább szeretnék küldeni m ás vizsgálatokra, kkiderüljön a gyakori fejfájásának oka.Gilbert esetén kaphat k

kontraszt anyag a Ct vizsgálatnál

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Tisztelt doktorúr, Chron betegség miatt már kétszer is voltam CT viszgálaton. Az első vizsgálatkor kihánytam a kontraszt anyagot, a másodiknál pedig, a vizsgálat után homályosan láttam egy ideig. Szeretném megtudni, hogy ez mit jelent. Allergiás va

CT kontrasztanyag miatt bedagadt alkar

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A mai napon mellkasi és kismedencei ct vizsgálaton voltam, a petefészek tumor kezelésére kapott taxol hatásának kimutatása miatt. A vizsgálat során a jobb karomba kapott kontrasztanyg teljes mennyisége az ér mellé, a szövet

CT vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Nagy István

Kedves Doktor Ur/No! Tegnap kontrasztanyagos mellkasi CT vizsgalatom volt. Szerencsere nem talaltak semmit. Tegnap delutan estefele erosen kezdtek fajni a labaim. Annyira, hogy megemelesnel nagyon fájt. Most kicsivel jobb, de most a latom is fáj ki