Kialvatlanság téma

A tartós alváshiány komoly betegségeket okozhat

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2023-01-21 05:03
Alváshiány
Tapasztalták-e már, hogy ha egy-két napig álmatlanul forgolódnak, s csak pár órát alszanak éjjel, akkor a közérzetük, a hangulatuk nappal szinte elviselhetetlen?

Az alvászavar és típusai

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2022-07-05 07:33
Alvás
Az alvás alapvető létszükséglet a szervezet - így az idegrendszer - számára a regenerálódáshoz, szerepe mind mennyiségi, mind minőségi szempontból meghatározó. Elengedhetetlen a megfelelő szellemi és fizikai tevékenység végzéséhez.

Mit tegyen, ha 20 perc után sem tud elaludni?

JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus - 2022-02-25 22:04
Esténként fáradtan zuhan ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódik? Nincs egyedül a problémájával, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus főorvos tanácsai segíthetnek.

Karikás szemek - Ezek állhatnak a hátterében

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász - 2022-02-20 17:36
Karikás szem
Ha valakinek karikás szemei vannak, arról mindenkinek a fáradtság, kialvatlanság, stressz jut elsőként az eszébe. Tényleg, leggyakrabban csak ezeknek az okoknak valamelyike áll a hátterében, de akár komolyabb betegség is jelentkezhet hasonló tünetekkel.

A krónikus alváshiány növeli az elhízás rizikóját

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2022-02-02 05:03
Elhízás
A kevesebbet alvó felnőttek és gyerekek esetében jelentősen magasabb testtömegindexet tapasztaltak amerikai kutatók, és az elhízáson kívül számos anyagcsere-betegség is nagyobb arányban volt észlelhető náluk.

Az alvászavarról keveset szólnak a férfiak, mégis megszenvedik

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2021-08-29 22:03
Nincs olyan nap, hogy ne hallanánk a környezetünkben valakitől: a fronthatások, a telihold, a túl meleg vagy túlságosan hűvös, esős idő miatt rosszul aludt. Ezzel nagyjából el is intézzük a kialvatlanság témakörét. Csakhogy a háttérben mindig van valamilyen probléma, esetleg betegség, és a tartósan rossz alvás és alvásminőség megoldásához orvosi segítség kell.

Az alvás világnapja

Magyar Alvás Szövetség - 2020-03-13 09:21
A World Sleep Day/Alvás Világnapja (március 13.) és az Alvás éve bejelentésére szervezett nemzetközi alvás konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián március 12-én, az ismert vírus miatt elhalasztották. Az alvás világnapja felhívja a figyelmet az alvás fontosságára az életminőség szempontjából. Ezen a napon mintegy 65 országban orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az kialvatlanság egyre inkább népbetegség, a megelőzésére, a kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk.

Álmatlanság: mikor van szükség orvosi kezelésre?

JóAlvás Központ - 2018-02-11 13:11
Gondjai vannak az elalvással? Rendszeresen felriad éjszaka, nehezen alszik vissza? A tervezettnél akár egy órával korábban felébred? Az álmatlanság következményeiről és kezeléséről Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, főorvos ad felvilágosítást.
Az év első hónapjaiban tapasztalt változékony időjárás ideális körülményeket biztosít a felső légúti megbetegedéseket kiváltó kórokozók számára. Ezt az időszakot a legtöbben nem is ússzuk meg a megfázás és a nátha zavaró tünetei nélkül.

A karcsúság egyik titka az alvás lehet

Független Hírügynökség - 2009-05-08 15:12
Aki bőségesen alszik, az könnyebben marad karcsú - hangzott el Amszterdamban egy nemzetközi konferencián, amelyet a kövérségnek szentetek.