Középfülgyulladás téma

Ártalmas-e a tüsszentés visszatartása?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta - 2023-02-01 05:03
Mindenki került már olyan helyzetbe, amikor a tüsszentés kínosnak, illetlennek, vagy rosszul időzítettnek tűnhetett. Akár egy zsúfolt helyen, vagy beszélgetés közben, akár állásinterjún, színházban, étteremben és még sorolhatnánk.

A középfülgyulladás

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-01-24 14:33
Középfülgyulladás
A középfülgyulladás általában felső légúti fertőzések, megfázások után alakul ki. A betegség gyanúja esetén mindenképpen keressék fel gyermekorvosukat, illetve kérjék fül-or-gégész szakorvos segítségét!

Normális-e az orrfolyás fogzáskor?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-12-29 15:06
Sokan és gyakran úgy vélik, hogy a fogzás olyan tüneteket okozhat, mint az orrfolyás, láz, fájdalom, ingerlékenység és alvási problémák. Azonban a tudományos bizonyítékok ezen állítások mögött nem egyértelműek.

A füldugulás okai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020-11-15 22:05
Füldugulás
A füldugulás rendkívül gyakori tünet, a legtöbb esetben igen zavaró, de ritkán akár fájdalmas is lehet. A füldugulás nem betegség, hanem többféle betegség vagy probléma következtében kialakuló tünetről van szó. Ennek megfelelően kezelését csak orvosi vizsgálat után lehet elindítani, ha a füldugulást kiváltó okot sikerült azonosítani.

Orrmandula-eltávolítás (adenotómia)

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2020-01-17 17:05
Orrmandula
Az orrmandula a garat felső részén, az orrgaratban található szivacsszerű szerv, a nyirokrendszer része. Eltávolítására akkor van szükség, ha gátolja az orrlégzést, ha krónikus fülfájást, fülgyulladást vagy halláscsökkenést okoz.

A megfázás lehetséges szövődményei

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus - 2020-01-03 09:36
Megfázás
Egy egyszerű megfázással az ember nem szalad a háziorvoshoz, de ha a tünetek kb. négy nap alatt nem enyhülnek, mindenképp ajánlott az orvosi kontroll, mert komoly szövődmények léphetnek fel.

Mi okozhat halláscsökkenést?

Fül-orr-gége Központ - Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus - 2019-12-16 03:06
Hallásromlás több okból is bekövetkezhet, lehet átmeneti vagy tartós. Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus orvost a halláscsökkenés gyakoribb kiváltó okairól és kezelésükről kérdeztük.

A fültisztításról: a fülmosás

ENT House - Dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész - 2018-10-18 11:04
A fülmosás szövődményei azért szerencsére nem gyakoriak, egy széleskörű kérdőíves tanulmány alapján egy ezrelék alá tehető.Nálunk fül-orr-gégészeten végzik ezt rutinszerűen, míg tőlünk nyugatabbra ez inkább háziorvosi feladat.

Mindkét fülem be van dugulva - Ez normális?

WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész - 2016-12-26 02:11
"Már a negyedik napja rendszeresen be van dugulva a fülem, éjjel-nappal. Egyébként meg vagyok fázva, nem tudom, hogy ez szerepet játszik-e a fülfájásban, illetve a füldugulásban." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.

Középfülgyulladás: Hatásosak az alternatív módszerek?

WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító - 2015-03-23 10:11
A fülgyulladás alternatív kezelési módjai általában nem ajánlottak a gyerekek részére - bizonyos kezelési módszereknek ugyanis veszélyes hatásaik lehetnek, vagy megakadályozzák a hagyományos gyógymódok eredményességét.

Tanácsok a fülbetegségek elkerüléséhez

Budai Allergiaközpont - 2014-10-29 22:10
Az őszi időszakban nemcsak a hűvös, szeles időjárás kedvez a fülbetegségek kialakulásának, de az óvodai, iskolai úszástanfolyamok, sőt a nem megfelelő fültisztítás is ideális feltételeket biztosítanak a kórokozók számára.
A kötelező oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg; a hatályos rendelet a Magyar Közlöny 2014. évi 46. számában jelent meg.

Egyszerű náthától is fájhat a fül

Fül-orr-gége Központ - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus - 2014-02-04 16:35
A középfül-gyulladás okozója lehet vírus, vagy baktérium. A fertőzés forrása gyakran más betegség - például nátha, influenza, vagy allergia - amely az orrjáratok és a torok duzzanatát okozza. A tünetekről és a kezelésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.
Hónapok óta folyik a fülem. Többször leszívták már, de nem használt. Mitől lehet ez? Okozhat szövődményeket? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Mi okozhat hallásromlást?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2013-12-05 18:37
Halláscsökkenés fiatalabb korban is bekövetkezhet. Elég hozzá egy szövődményes nátha, vagy gyakori zajártalom. Mire ügyeljünk, hogyan előzhetjük meg?
Az iskoláskorú gyerekek egyik leggyakoribb betegsége a heveny középfülgyulladás, amelyet antibiotikummal kezelnek, azonban emiatt a baktériumok gyakran ellenállóak lesznek az antibiotikummal szemben.

fülfájás

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2016-01-16 03:02
üdv! Miért jó fájós fülre a meleg só?

Mitől van?

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2016-01-13 16:29
Tisztelt Doktor Úr! Férjemnek fülgyulladást állapitott meg az orvos de sajnos csak most ment el hozza a fulgyulladas meg nyaron kezdodott nala es most mr vizsgalaton is volt ami az agynal sok vizet mutatott ki pontosabban a fel agynal en nem tudom

középfülgyulladásom van, mit tegyek?

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2015-10-13 00:40
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint egy hete közepfülgyulladással küzdök. Mivel két sikeretelen dobhártyaplasztika műtét után jobb fülem dobhártyája jelenleg is lyukas, nem ritkán fordul elő, hogy fülem gyulladt és váladékozik (leginkább akkor ha véletl

visszatérő középfülgyulladás

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2014-10-07 23:47
Tisztelt Doktor Nö, Úr! 8 éves kislányom problémájával keresem fel Önöket. 3 éves kora óta, hogy elkezdtük a bölcsit állandóan felső leguti megbetegedései voltak. egész éven át tartó nátha - kivéve a nyári hónapok - amiból idővel középfülgyulladás

Középfülgyulladás megelőzése

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund - 2011-05-25 11:47
Tisztelt fül-orr-gégész szakorvos! Tengerparti nyaralás előtt állok, de sajnos néhány évvel ezelőtt pont egy ilyen nyaralásom végződött hosszan (közel másfél hónapig) elhúzódó, fájdalmas, kétoldali középfülgyulladással. Az lenne a kérdésem, hogy

Középfülgyulladás vagy fogászati ciszta okozza a panaszokat?

Orvos valaszol - Dr. Horváth Tamás - 2011-03-18 16:37
Tisztelt szerkesztőség! Kb 1 hete kezdődtek a panaszaim - a jobb fülemben teltség érzet, feszülés, tompább hallás és kis hőemelkedés. Háziorvosom középfül gyulladást diagnosztizált, melyet antibiotikummal (Fromilid illetve Azi Sandoz) illetve Na

Fülbaj?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-03 22:31
Decemberben jobboldali vírusos eredetű gennyes középfül gyulladásom volt. A szorító, nyomó érzés a fültőnél és az állkapocs alatt, valamint az enyhe fülsipolás megmaradt az érintett oldalon. A garatvizsgálat, a mikroszkópos fül vizsgálat, a hallásviz