Kötőhártya-gyulladás téma

A kötőhártya-gyulladás - tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus - 2022-05-16 17:03
Kötőhártya-gyulladás
Ha Önnek kötőhártya-gyulladása (conjunctivitis) van, úgy érezheti, hogy szemében van valami, amit nem tud eltávolítani. Ébredéskor a szemhéjak összeragadhatnak a szemből folyó váladék miatt, a szem fehér része pedig rózsaszínesen elszíneződhet, és a látásélesség is romolhat.

Mikor gondoljon kötőhártya-gyulladásra gyermekénél?

WEBBeteg - Dr. Juhász Levente Ákos, szemész, látszerész - 2022-07-13 17:33
Kötőhártya-gyulladás
A kötőhártya-gyulladás (conjunctivitis) sok esetben gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló, gyakori betegség, de a megfelelő terápia lerövidíti a betegség időtartamát, csökkentheti a szövődmények kialakulásának esélyét.

Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

Dermatica - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus - 2022-05-23 18:33
A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj- és arcduzzanat is jelentkezhet.

Hogyan védjem a szemem, ha allergiás vagyok?

Budai Allergiaközpont - Dr. Pintér Judit, allergológus - 2022-05-15 13:33
A szénanátha jellegzetes, tüsszögéssel, orrdugulással és orrfolyással járó tünetei mellett az allergia a szemeket sem kíméli.

Miért vagyok allergiás a háziállatomra?

WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter - 2022-02-07 07:36
Allergia
Az állati eredetű allergiák között a macskaszőr és a kutyaszőr okozta allergia gyakran fordul elő. Ezek kezelésében nehezítő tényező, hogy az allergiás panasz jelentkezése esetén is érzelmi okokból nagyon nehéz megválni a házi kedvencektől.

Gyulladt, vörös szem: Hogyan kezelje?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-08-28 13:33
Szembetegség
A legtöbben már megtapasztaltuk, mivel jár, ha begyullad és kivörösödik a szemünk. Gyakran viszketéssel, a szem megduzzadásával együtt jelentkezik. A tüneteknek számos oka lehet, a következőkben ezeket vesszük sorra.

Allergiás eredetű kötőhártya-gyulladás

WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész - 2021-05-14 12:06
A kötőhártya-gyulladás leginkább baktériumok vagy vírusok által okozott fertőzés, ám kialakulásának hátterében egyre gyakrabban allergiás reakció áll, de a szembe került por és vegyszer is képes kiváltani a panaszokat.

A kötőhártya-bevérzés tünetei, okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész - 2020-01-13 20:35
Kötőhártya-bevérzés esetén általában hajnalra jelentkezik az éles szélű, szabálytalan határú, élénk- vagy sötétpiros színű folt. Jellemzően panaszmentes, a beteg véletlenül észleli, vagy mások figyelmeztetik arra, hogy mi történt a szemével.

Állandóan könnyezik a szemem - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész - 2019-12-26 15:06
Hat hónapja könnyezik mindkét szemem, többféle szemcseppet és gélt is kipróbáltam, de egyik sem hatott. Állítólag be van szűkülve a könnycsatornám - válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Milyen betegségeket kaphat el a gyerek az óvodában, iskolában?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2019-10-06 11:36
Iskola
Minden szülő jól tudja, ha máshonnan nem, hát tapasztalatból, hogy a közösségben töltött 10 hónap egyenlő a különböző betegségek, fertőzések szezonjával. Mire lehet számítani, hogyan tudunk védekezni, és megelőzni a sok betegséget?
Erős szemviszketést, könnyezést és vörösödést is okozhat az allergia – mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, ha a szezonális allergia megjelenése előtt néhány nappal már elkezdjük a gyógyszer szedését és a szemcsepp alkalmazását, akkor a tünetek súlyosságát mérsékelni tudjuk.

Allergiás nátha és kötőhártya-gyulladás

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos - 2017-06-28 21:41
Az allergiás eredetű nátha a fejlett országokban igen gyakori, nagyjából az asztmások számának 2-3-szorosa. A krónikus betegség egyik leggyakoribb velejárója a kötőhártya viszketéssel járó gyulladása.

A latexallergia és tünetei

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2016-10-14 02:51
Az utóbbi években a gumiáruk rohamos elterjedése miatt a latexallergiások száma világszerte egyre emelkedik. A tünetek akár olyan mindennapos használati tárgyakkal való érintkezés után jelentkezhetnek, mint a gumikesztyű, radír vagy esőkabát.

Hogyan kerüljük el a járványos kötőhártya-gyulladást?

Budai Egészségközpont - 2015-05-17 17:17
Ha vörös a szemünk, hajlamosak vagyunk a hosszú, számítógép előtt töltött óráknak vagy az alváshiánynak betudni a tüneteket. Sőt, akkor sem gondolunk komolyabb problémára, ha viszket vagy szúr, csak akkor kezdünk el aggódni, ha napok múlva sem múlik el a kellemetlen érzés.

Kötőhártya-gyulladás

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia - 2011-10-06 17:31
Három éves kislányomnak nagyon gyakran, kb. 2 havonta van kötőhártya gyulladása. Voltunk vele már szemész orvosnál többször is, de nem igazán kaptam kielégítő válaszokat. Volt hogy azt mondták hogy "hát ha taknyos akkor ilyen lesz..." - de hogy mitől

Szembetegség: új kontaktlencse

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-28 12:53
Jó napot! A kérdésem a következő. Kontaktlencsét viselek már 2 éve. Most váltottam egy új lencsére, mivel az előzővel problémáim voltak (begyulladt a kötőhártyám) . Most használtam második alkalommal egész nap a lencsémet és másnap reggelre a sze