Szembetegség: új kontaktlencse

Jó napot! A kérdésem a következő. Kontaktlencsét viselek már 2 éve. Most váltottam egy új lencsére, mivel az előzővel problémáim voltak (begyulladt a kötőhártyám) . Most használtam második alkalommal egész nap a lencsémet és másnap reggelre a szemem tiszta csipás volt, illetve nagyon bevörösödött a alsó szemhéjamnál. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mitől lehet, illetve mitől múlik el. Köszönöm a segítséget.

WEBBeteg szakértő válasza kötőhártya-gyulladás témában

Kedves Kérdező!

Kötőhártyagyulladása van, amíg ilyen panaszos, ne tegye be a lencsét, keresse fel háziorvosát vagy szemészt antibiotikumos szemcsepp felírása miatt. Lehet, hogy az ápoló folyadék az oka, esetleg piszkálja a szemét vagy a környezeti faktorok az okai, érdemes ezeket végig gondolnia.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. szeptember 28., 12:53 ;Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Kötőhártya-gyulladás
Három éves kislányomnak nagyon gyakran, kb. 2 havonta van kötőhártya gyulladása. Voltunk vele már szemész orvosnál többször is, de nem igazán...
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Torz látás
Üvegtesti homályok