Kényszer téma

Grafománia, azaz az íráskényszer

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta

A grafománia íráskényszert jelent. Azt az erős - sokszor leküzdhetetlen - késztetést, hogy valaki gondolatait írásban fogalmazza meg.

A modern kor pszichés betegségei - Fóbiák, kényszerek, függőségek

WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta

A világ rohamos társadalmi-gazdasági változásának egyik melléktermékeként módosulnak a lelki betegségek, pszichés tünetek is. Egyesek - melyeket már 100 évvel ezelőtt leírtak - mindennapossá válnak, mások pedig újonnan jelennek meg, jelezve a változó világhoz történő alkalmazkodás elégtelen voltát.

A Tourette-szindróma és tünetei

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos

A Tourette-szindróma tünetei legtöbbször a kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik a betegeket, melyeket tic-nek neveznek.

Ez mi lenne?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, szükségem lenne egy kis segítségre, mivel nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy mivel is állok szemben. Úgy 1-2hónapja folyamatosan le-fel ráncigálom a fejem, elég intenzíven ami azt illeti, és egyre nehezebb visszafogn

Beteges gyűjtögető

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Tisztelt Doktor Nő! 2 éve vagyok komoly párkapcsolatban a barátommal.Közös jövőt terveztünk összeköltözés, gyerekek...Én 24 éves vagyok, a párom 29 éves férfi, nagyon makacs, határozott és mindezek mellett egy rögeszmés, beteges gyűjtögető. Minden d