• Ez mi lenne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, szükségem lenne egy kis segítségre, mivel nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy mivel is állok szemben. Úgy 1-2hónapja folyamatosan le-fel ráncigálom a fejem, elég intenzíven ami azt illeti, és egyre nehezebb visszafogni magam. Mikor ezt csinálom tisztában vagyok vele, tehát nem tudaton kívűl történik. Ez egy elég fárasztó jelenség, hisz lassan már 1percet se bírok ki a nélkül, hogy ne mozgassam a fejem, és egy idő után már érzem, hogy fáj a tarkómnál, a kisagy tájékán. Ami legrosszabb persze az az, hogy nem tudom, hogy mi váltja ki.. lehet az idegességtől, stressztől is? illetve elég sokat töltök a számítógép előtt, talán ennek is van valami köze hozzá? Épp ezért szeretném kérni az Ön segítségét, hátha tudna segíteni kideríteni, hogy mi ez és, hogy van e rá gyógyszer vagy csak nagy önkontroll kell és akkor magamtól is le tudok állni. Köszönöm szépen, hogy ezt végigolvasta, remélem érthető leírást adtam a gondomról. Tisztelettel, B. Sándor.

        Dr. Veress Dóra válasza a kényszer témában

        Kedves Sándor! Problémája olvasásánál a következők merültek fel bennem: Belső késztetése van a fejmozgatásra, aminek nem tud ellenállni? Mi történik, ha mégsem csinálja? Feszült, ingerült, és ez csak akkor csökken, ha mégis mozgatja a fejét? Meg tudja állni, hogy ne csinálja? Ezekre a kérdésekre azért lenne fontos tudni a választ, mert ezek határozzák meg, hogy milyen szakrendelésre kell továbbmennie. Egyelőre azt tanácsolom, hogy keresse fel a háziorvosát, aki elküldi a megfelelő szakrendelésekre.


        Kérdés: 2011. október 25., 14:51; Megválaszolva: 2011. október 26., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: