Immunhiányos betegség téma

Az immunhiányos betegeknek különösen fontos a harmadik oltás

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az oltás ellenére is kórházba kerülők többsége az immunhiányos betegek köréből kerül ki, ám a harmadik, ráerősítő dózis esetükben is jelentősen csökkenti a súlyos megbetegedés esélyét. Sőt, az Egyesült Államokban a napokban a 4. dózis lehetőségét is engedélyezték az érintett betegek számára.

Koronavírus elleni védőoltás: jó hír az immunszupresszív terápiában részesülő betegeknek

MTI

A Covid-19 elleni oltás védelmet nyújt az immunszupresszív terápiában részesülő betegek nagy többségének - mutatták ki amerikai kutatók. A kutatók szerint eredményeik bátorítást adnak az immunhiányos betegeknek ahhoz, hogy beoltassák magukat a Covid-19 ellen.

Mennyire véd a korábbi oltás a súlyos COVID-megbetegedéssel szemben?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Az eddigi vizsgálatok szerint nyilvánvaló, hogy a súlyos lefolyású COVID-19-betegségtől továbbra is jelentős mértékben megóv a vakcina. Kérdések az emlékeztető oltásról 3.

Éveket is lehet majd várni a megerősítő oltás beadásával?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A legtöbb személynek akár évekig nem lesz szüksége a COVID-19 elleni booster (emlékeztető) vakcinára, nekik egyelőre felesleges a harmadik dózis beadásával foglalkozni - vélelmezik előrejelzésükben amerikai szakértők.

A primer immunhiány jól kezelhető, ha időben felismerik

MTI

A veleszületett immunhiány nem gyógyítható ugyan, de jól kezelhető, ha a diagnózist idejében felállítják - hívta fel a figyelmet az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának főorvosa egy budapesti sajtótájékoztatón.

Sikerrel alkalmaztak egy új génterápiát veleszületett immunbetegség kezelésére

MTI

Sikerrel alkalmaztak egy új génterápiás eljárást veleszületett immunbetegség, a Wiskott-Aldrich-szindróma (WAS) kezelésére francia és brit tudósok, akik eredményeiket a Journal of American Medical Association (JAMA) legújabb számában ismertetik.

Nehezen felismerhető immunbetegségek

Debreceni Egyetem

Minél hamarabb azonosítják az immunhiány betegségeket, annál korábban kezdődhet el a gyógyításuk. Ez a betegség világhetének fő üzenete.