Immunhiány téma

A visszatérő gombafertőzés immunhiányos állapotot jelezhet

Budai Allergiaközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus - 2022-04-22 07:33
Testünk természetes flórájának részeként mindannyiunkban élnek gombák, a tápcsatornában és bőrünkön megtelepedve. Optimális esetben segítik emésztésünket, részt vesznek a vitaminok és enzimek szintézisében, védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben.

A gyakori fertőzések immunhiányos betegséget jelezhetnek

Immunközpont - Dr. Kádár János, immunológus - 2022-02-18 18:33
Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő -, elsődleges vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

Immunhiány állapotok

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2022-01-15 11:36
Immunhiány
Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, melynek feladata a szervezet élettani egyensúlyának biztosítása, a szövetek integritásának védelme az idegennek felismert struktúrákkal, azaz a testidegen antigénekkel szemben.

A Wiskott-Aldrich-szindróma és tünetei

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos - 2021-09-11 04:03
A Wiskott-Aldrich-szindróma egy összetett immunhiányos betegség, mely X-kromoszómához kötötten öröklődik. A genetikai hiba lényege, hogy egy bizonyos protein, amit a felfedezőik után Wiskott-Aldrich-szindróma-proteinnek neveztek el, nem vagy nem megfelelő mennyiségben van jelen az úgynevezett hematopoetikus, vagyis vérképző sejtekben.

5 jel, ami immunhiányra utalhat

Immunközpont - Dr. Kádár János, immunológus - 2021-08-07 17:36
Ha gyakran kapunk el különböző fertőzéseket, azt gondolhatjuk, hogy valami komolyabb betegség áll a háttérben. Dr. Kádár János immunológus szerint azonban kizárólag a gyakori betegeskedés alapján nem lehet erre következtetni, ám ha más tüneteink is jelentkeznek, az akár immunhiányos állapotot is jelezhet.

A veleszületett IgA hiányos gyerekekről

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus - 2012-11-26 11:55
Mennyire veszélyes és problémás az alacsony IgA szint, illetve van-e ebből gyógyulás? Mivel lehet javítani az állapotán, illetve mivel lehet növelni az IgA értéket? Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
A ritka genetikai hibák miatt kialakuló fertőzéses betegségek vizsgálatában és kutatásában nemzetközileg elismert központ lett a Debreceni Egyetem; az orvos- és egészségtudományi centrum infektológiai és gyermekimmunológiai tanszékének egyik jelentős feladata a veleszületett, ritka primer immunhiányos betegségek klinikai és genetikai diagnózisa, valamint lehetőség szerinti gyógyítása - mondta el Maródi László professzor, a tanszék vezetője az MTI-nek.
Számos kapcsolat van a bélben lévő mikróbák és a gazdaszervezet között, melynek egyensúlyát az antibiotikumok képesek felborítani – olvasható az Antimicrobial Agents and Chemotherapy áprilisi számában.

Tüdőgyulladás vitte el Guillaume Depardieu-t

WEBBeteg összeállítás - 2008-10-14 08:15
Tüdőgyulladásban meghalt Gerard Depardieu fia egy Párizs környéki kórházban hétfőn - közölte sajtósa. A hivatalos információk szerint Guillaume Depardieu egy olyan vírust kapott el, amely heveny tüdőgyulladást okozott nála.

AIDS: ígéretes az új koktél

Független Hírügynökség - 2008-07-25 12:38
Csaknem 40 százalékkal csökkent a halálozási arány az AIDS-esek körében 1996 óta, amikor alkalmazni kezdték a szerzett immunhiányt okozó HIV vírus elleni gyógyszerkoktélt. A világon jelenleg 58 millió ember fertőződött meg a halálos vírussal.

Örökölhető?

Orvos valaszol - Dr. Szántó Antónia - 2011-09-19 21:30
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Van egy velem született immunhiányos betegségem, a neve chronikus granulocita anomália.Én megtanultam élni ezzel, de az érdekelne, hogy a gyermekeim vagy az unokáim örökölhetik -e? És ha igen, ez náluk milyen formában jelentkezh

IgA hiányos 7 hós kislány

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-02-19 15:13
Kedves Doktor úr/nő! Kislányom Julius 7-én született, most mult 7 hós. IgA szintje: 0.07     a gasztroenterológus aki kezel minket nagyon kedves doktornő és nagyon odafigyel ránk, de tudom azt is, hogy kétségbe esett szülőnek nem fog rosszat mon

Immunhiány

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-08-06 11:10
jo napot kivánok! a kérdésem az lenne, hogy menni a referencia értéke egy 2 éves kisgyermeknek az IgA, IgG, és IgM-nek! a 2 éves lányomé IgA 0, 40 IgG 6.21 IgM 0, 78! tartományon belül van? mert elég sokat beteg, bár alapbetegsége Fallot-IV,! a