Kiújuló herpesz, Immungyengülés, immunhiányos állapot?

Tisztelt Doktorúr/nő! Idén harmadszor újul ki a herpeszem, általában a hónap 3.hete körül. Mensest majd csak 5-e körül várok. 2 évvel ezelötti terhesleleteimet elővéve feltünt, hogy a lymphocita számom %-os aránya 22% körül mozgott mindegyik vérvételnél, az abszolút érték viszont normális 2, 1 körül, míg a monocyta abszolútértéke 2 alkalommal, 0, 93 volt másik 2 alkalommal pedig 0, 60. Ennek a %-os aránya pedig kétszer 9% kétszer pedig 7%. Vérszegénységem nem volt a lelet szerint, a többi érték rendben. Azóta nem volt újabb vérvétel. HIV fertőzés állhat a háttérben? A gyermekem 16 hónapos.Félek nagyon, mert a legrosszabb fészkelte be magát a fejembe. Herpeszem azelött is volt évente kb 3-4 alkalommal, de idén 3.jön ki... Egyéb tünet talán, hogy most a herpesszel egyidőben enyhe torokgyulladásom is van, valamint mintha "érezném" egy kicsit a tüdőmet. Láz, nyirokcsomómegnagyobbodást nem tapasztalok. Hajlamos vagyok sajnos a hipochondriára, régebben is volt, hogy súlyos betegséget beszéltem be magamnak, de most a tünetek utalnak erre... Tudom, hogy a teszt a megoldás, de csak jövőhét közepén jutok el, és már most nincs étvágyam az idegességtől... A párommal 4 éve vagyunk együtt. Véleményét köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a herpesz témában

Tisztelt Kérdező! Nem hiszem, hogy HIV fertőzés áll a háttérben és a régebbi laborleletek eredményével sincs összefüggés. Herpesz fertőzés általában akkor szokott gyakrabban kiújulni, amikor az immunrendszer kissé legyengül pl. egy zajló fertőzés, torokgyulladás vagy stressz, kialvatlanság következtében, de ez átmeneti szokott lenni. Ha nyugodtabb lesz tőle természetesen csináltassa meg a HIV tesztet a területileg illetékes Bőr- és Nemibeteg Gondozóban.

Kérdés: 2014. április 02., 18:01; Megválaszolva: 2014. április 06., 22:30
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?