Ikerterhesség téma

A koraszülött gyerekekről

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-11-17 17:33
A koraszülött babák éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak, amely aztán több betegség kialakulásának a veszélyével járhat. Figyelem! A megelőzésnek már a terhesség előtt el kell kezdődnie!

Ikerterhesség - Milyen veszélyeket rejt az anyára nézve?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-04-20 03:03
Az ikerterhesség veszélyeztetett állapot, mivel az ember szervezete alapvetően egyszerre egy gyermek kihordására alkalmas, így a többes terhesség komoly megterhelést jelent az anyára és a magzatokra nézve.

Ezek lehetnek az ikerterhesség első jelei

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-11-15 22:03
Nemcsak a normál terhességnek vannak korai jelei, hanem az ikerterhességnek is. Általánosságban elmondható, hogy a terhesség korai jelei ikerterhesség során fokozottan vannak jelen. Mivel az ikerterhességre lelkileg, fizikailag, anyagilag és érzelmileg is fel kell készülni, összeszedtük a leggyakoribb tüneteket, melyek arra utalnak, hogy többes terhességről van szó.

Miért születnek az ikrek gyakran koraszülöttként?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-07-21 14:33
Sok ikerterhesség problémamentesen zajlik. Ám tudnunk kell, hogy valamivel nagyobb a komplikációk és sajátos problémák kialakulásának kockázata, ha egy kismama egyszerre több gyermekkel várandós. Így például a koraszülés valószínűsége sokkal nagyobb ikerterhesség esetén. De mi lehet annak az oka, hogy az ikrek gyakran jönnek koraszülöttként a világra?

Az ikerterhesség

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2021-06-25 03:03
Az ikrekkel várandós anyukákat az orvostudomány mindig is kiemelt figyelemmel kísérte, hiszen a terhesség náluk több kockázatot hordoz magában, mint azoknál, akik csak egy gyermeket hordoznak a szívük alatt.

Terhességek rendellenességei: üszögterhesség

WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász - 2020-09-01 07:05
A terhesség során számos nem várt, gyakran tragédiával végződő esemény is bekövetkezhet. Az üszögterhesség, vagy más néven molaterhesség esetében heves hasi fájdalmak és vérzések léphetnek fel. Nagyon ritkán a beteg még a méhét is elveszítheti.
Az injekcióban bejuttatott fogamzóképességet növelő gyógyszerek növelik a többes terhességek kockázatát. Igaz, hogy a szájon át szedhető gyógyszerek alkalmazását követően is nőhet a többes terhesség kockázata, de sokkal ritkábban fordul elő.
Egészségesen jött világra a napokban Pécsett az a veszélyeztetett ikerpár, amelynek tagjain júniusban - a magzatok 22 hetes korában - az anyaméhen belül végeztek el speciális életmentő műtétet a baranyai megyeszékhely szülészeti klinikáján - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdán az MTI-vel.
Lassan egy éve császármetszéssel született kisbabám (lombik). Szeretném megkérdezni, legkorábban mikor mehetünk vissza a fagyibabákért, hogy kistestvér születhessen? A menstruációm már megjött és 29 napra beállt.

A vetélés kockázata

MTI - 2012-01-11 18:37
Az embrió korai növekedési üteme összefüggésben van a későbbi vetélési kockázattal - idézte a Nottinghami Egyetem munkatársainak megállapítását a BBC hírportálja.

Ikerterhesség

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-09-01 10:46

Gyakoribb eset, hogy két petesejt egyidejűleg termékenyül meg, vagyis a kisbabák kétpetéjű ikrek, ritkábban csak egy petesejt termékenyül meg, de a legkorábbi fejlődési szakaszban két embrió fejlődik ki, azaz egypetéjű ikrek születnek majd.

Az egypetéjű ikrek szem- és hajszíne, valamint vércsoportjuk azonos. Mindig egyneműek. Kétpetéjű ikreknél a hasonlóság mértéke sokszor csak olyan, mint egy két terhességből született testvérpárnál.

Az ikrek súlya gyakran nem éri el az átlagos születési súlyt, és sokszor kilenc hónap előtt születnek. A kettes ikrek születése viszonylag gyakori, a hármas ikrek előfordulása ritka. Az ikerszülésekre való adottság öröklődik.

Öt gyermeke született időben szinte teljesen egyszerre egy rosztovi házaspárnak. A szülők több évi próbálkozás utána béranya mellett döntöttek, ám az utolsó in vitro megtermékenyítés is sikeres lett az anya esetében.
Sikeres műtéten van túl az az asszony, akinél ikerterhessége idején diagnosztizáltak emlőrákot. A daganat eltávolítása után mind az ikrek, mind az anyuka jól vannak, hamarosan a kemoterápia is elkezdődhet, a babák a tervek szerint a kezelés végén jönnek világra.

Jól vannak a német négyesikrek

Független Hírügynökség - 2009-01-24 10:40
Egészségesek az Észak-Németországban e héten világra jött négyesikrek. A legkisebb csecsemő mindössze 37 centiméter testhosszal született - adta hírül szombaton az NDR tévéállomás.

Meghalt a sziámi ikerpár életben maradt tagja is

Független Hírügynökség - 2008-12-26 14:40
Egy hónappal születése után meghalt a december elején Londonban szétválasztott brit ikerpár életben maradt tagja is - közölte pénteken a gyereket kezelő londoni kórház.

Folytatódott Geréb Ágnes pere

Független Hírügynökség - 2008-10-16 19:09
Folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és három segítőjének pere, akiket az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádol. Mind a négyen ártatlanságukat hangsúlyozták.

Már 10 évesek a kisperegi sziámi ikrek

Független Hírügynökség - 2008-09-13 12:32
Hatalmas orvosi bravúrnak számított és óriási média érdeklődés kísérte 10 évvel ezelőtt a kisperegi sziámi ikrek szétválasztását - írja a Délmagyarország.

Ikres Kérdés

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter - 2012-10-26 22:00
Kedves Doktornő/úr! Egy kissé szokatlan kérdésem lenne Önhöz, nagyon szeretnék egypetéjű ikreket, tudom, hogy az ikerterhesség kockázatos is tud lenni, de mégis tudnám vállalni, az a legnagyobb gond, hogy se az én, se a párom családjában nincsenek

ket veszelyeztetett terhesseg utan ikerterhesseg vallalhato?

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László - 2012-09-04 12:15
34 eves vagyok, harom gyerekem van. Az elso es a harmadik terhessegem alatt korai mehosszehuzodasok miatt fenyegeto koraszulessel kuzdottem. Az elso terhessegem vegul 34. hetig tartott. A masodik terhessegem problemamentes volt. A harmadik alatt megi

3as ikrek

Orvos valaszol - Dr. Deli Tamás - 2011-03-09 22:00
Tisztelt doktor Úr/NŐ! Már írtunk korábban, hogy csináltunk tesztet de még halvány, meg a párom gyulladásairól (mellék here-prosztata) iletve hogy Kaáliba is lett időpont stb. Biztos emlékszenek ezekre.Nos a Kaálit lemondtuk 3 pozitív teszt után.

magzati discordantia

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-05-24 09:23
Tisztelt Doktornő / Úr!   Betöltött 26 hetes ikerterhes (diamnialis dichorialis) kismama vagyok. A mai UH eredményem szerint az egyik magzat nem fejlődik úgy, mint a másik. "A" magzat: Bpd: 69mm, has: 72mm, AC: 220mm, femur: 46mm, átlagos magz

Gemini terhesség

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-02-22 22:45
Tisztelt Doktor Úr November hónapban kis családom úgy döntött hogy 7 év után újra vállalunk egy kisbabát.Nem is kellett sokat várni a csodára december 20-án volt az utolsó menstruációm.Nagyon boldogok voltunk és terverzgettük hogy milyen lesz a szep