Háziporatka téma

Tavaszi nagytakarítás: Házi praktikák az allergénmentes otthonért

Budai Allergiaközpont
2022-04-21 18:33

Az egyik legfőbb allergiakiváltó tényező a háziporatka. Ha porszívózunk, még nem oldottuk meg a kérdést, az ágyneműben is ott van. A gyerek kedvenc plüssállataiban is ott bujkál. A penészgombáról még nem is beszéltünk. Mit tehetünk az allergénmentes otthonért?

Egészséges otthon: szabaduljon meg a hálószobában rejtőző kórokozóktól!

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2021-09-12 04:33

Életünk közel harmadát töltjük alvással. Az ágyneműben azonban, ha nem megfelelően tisztítja azt, számos olyan dolog megbújhat, amely veszélyt jelenthet az egészségére! Íme, egy útmutató az ágynemű megfelelő tisztán tartásához, valamint az egészséges hálószobához.

Háziporatka-allergia kínozza? Van hatékony és tartós megoldás

Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus
2017-11-23 12:44

Az orrdugulás, a kivörösödött, viszkető, könnyező szemek jól ismert tünetei a légúti allergiáknak, melyet nemcsak pollenek, hanem lakáson belüli allergének is előidézhetnek. A hűvösebb évszakokban gyakran a háziporatka okoz ilyen jellegű panaszokat. Dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy a hagyományos allergiaellenes készítmények mellett milyen módon lehet hatékonyan és tartósan enyhíteni a tüneteket.

Az otthon veszélyei: a háziporatka

WEBBeteg - B. V., Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2017-09-07 07:38

A lakóterekben kialakuló allergiás tünetek nagy részéért a háziporatka jelenléte tehető felelőssé. Megfelelő intézkedésekkel a panaszok kiküszöbölhetők.

10 pontban a nyaralásról - allergiásoknak

Orvostkeresek Egészségmagazin
2014-07-11 09:41

Az allergiás betegek számára a nyaralásra, utazásra való felkészülés fontos része a nyaralóhely és az időpont kiválasztása, a gyógyszerek előkészítése. Dr. Pintér Judit, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével összegyűjtöttük mi az, amire érdemes figyelni, hogy a pihenés valóban felhőtlen legyen.

Allergia a lakáson belül

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-10-05 02:51

A pollenszezon végén a szezonális allergiától szenvedők már fellélegezhetnek. Sokan vannak azonban, akik számára az allergiaszezon ősszel sem ér véget. Számukra nyújthat segítséget a következő összefoglaló, melyben Prof. Nékám Kristóf, a Budai Allergiaközpont allergológusa tanácsait olvashatjuk az egész éven át tartó allergiás tünetekről és a megelőzési lehetőségekről.