Allergia-streptococcus

Tisztelt dr.No! 21 eves lany vagyok.Telen allergologusnal jartam, es poratka allergiat mutatott ki a borteszt.Tulzott tuneteim nem voltak, inkabb borpanaszok miatt tortent a kivizsgalas. Viszont evek ota van egy alapkohogesem..ingerkohoges szeru ami eves vagy fogmosas utan jelentkezik.Vannak periodusok mikor kevesbe, van amikor erosebben. A kohoges eroltetett es valadekos ami ugy erzem felulrol jon, valahonnan az orrbol.Inkabb atlatszo, suru nyalra emlekezteto, neha viszont kis sargas darabok vannak benne.Nemreg jartam ful-orr-gegesznel aki kivizsgalasra kuldott, es a csoportu beta hemolitikus streptococcust talaltak.Kerdesem az lenne hogy mitol lehet ez kohoges, az allergia (ami ezen kivul masban nem nyilvanul meg, legzessel nincsen gond) vagy a streptococcus miatt? vagy talan mas lehet a problema, es ha igen akkor mi? Valaszat elore koszonom!

Dr. Csáki Csilla válasza poratka témában

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom, köhögése az allergiával lehet összefüggésben. A poratka allergia gyakran vált ki asztmatikus jellegű köhögést, ami nem feltétlenül jelent befulladást, ilyen tünet lehet a köpetürítéssel járó száraz ingerköhögés is. A Streptococcus ilyet nem okoz. Javaslom, keressen fel allergológiai ill. pulmonológiai szakrendelést!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2011. május 21., 19:32 ;Megválaszolva: 2011. május 25., 11:57
Kérdések és válaszok: Allergia
Tengervizes orrspray
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy a poratka egyszerű mosással eltávolítható-e? Ha igen, fontos, hogy hány fokon mosok? Mostanában...
Házipor érzékenység
17 éves lányom hónapok óta szenved allergiás tünetektől (reggelente tüsszögés, vízes orrfolyás, orrdugulás, szemgyulladás) Az...
Kiütés,kell félnem ?
Üdvözlöm.Irtam önnek nem rég,csalánkiütésekkel szenvedek,meglett a multiplexallergia vizsgálat eredményem elmemtem magánbőrgyogyászhoz aki azt...
Kiütés,kell félnem ?
Üdvözlöm.2 hete naponta 2 naponta kiütések jőnnek az arcomra nyakamra vagy számfőlé szunyogcsipés szerü közepe feher és vörös,elmentem total IgE...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt Dr. Keszthelyi Zsuzsanna! Tavasszal tej- és glutén intoleranciám alakult ki antbiotikum után. Pár hét múlva kemoterápiát kellett...