• Allergia-streptococcus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.No! 21 eves lany vagyok.Telen allergologusnal jartam, es poratka allergiat mutatott ki a borteszt.Tulzott tuneteim nem voltak, inkabb borpanaszok miatt tortent a kivizsgalas. Viszont evek ota van egy alapkohogesem..ingerkohoges szeru ami eves vagy fogmosas utan jelentkezik.Vannak periodusok mikor kevesbe, van amikor erosebben.A kohoges eroltetett es valadekos ami ugy erzem felulrol jon, valahonnan az orrbol.Inkabb atlatszo, suru nyalra emlekezteto, neha viszont kis sargas darabok vannak benne.Nemreg jartam ful-orr-gegesznel aki kivizsgalasra kuldott, es a csoportu beta hemolitikus streptococcust talaltak.Kerdesem az lenne hogy mitol lehet ez kohoges, az allergia(ami ezen kivul masban nem nyilvanul meg, legzessel nincsen gond)vagy a streptococcus miatt?vagy talan mas lehet a problema, es ha igen akkor mi? Valaszat elore koszonom!

        Dr. Csáki Csilla válasza a poratka, Streptococcus témában

        Kedves Kérdező! Úgy gondolom, köhögése az allergiával lehet összefüggésben. A poratka allergia gyakran vált ki asztmatikus jellegű köhögést, ami nem feltétlenül jelent befulladást, ilyen tünet lehet a köpetürítéssel járó száraz ingerköhögés is. A Streptococcus ilyet nem okoz. Javaslom, keressen fel allergológiai ill. pulmonológiai szakrendelést! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 21., 19:32; Megválaszolva: 2011. május 25., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: