Háziorvos téma

Háziorvosváltás - Mit kell tudni róla?

WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2022-05-13 17:36

A betegnek az egészségügyi törvény (1997 évi CLIV törvény) értelmében bizonyos korlátok között joga van a kezelőorvosát megválasztani. Mit kell tudni a háziorvosváltásról?

Miként választhatunk új háziorvost bonyodalmak nélkül, s mi a feladatuk?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-05-09 07:36

A háziorvosi szolgálat működését a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerződés alapján, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozza. A háziorvosi szolgálatról, valamint az ahhoz tartozó körzetekről, az ügyeleti rendről bővebb információt mindenkor a helyi önkormányzatok honlapján lehet találni.

Dr. Molnár Károly, a méhészkedő háziorvos, aki megvalósította felesége álmát

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
2018-11-15 16:17
Portré

Dr. Molnár Károly praxisa szerezte meg a második helyet Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázaton. Feleségével közösen látják el a betegeket, jól összeszokott páros. Megismerkedésükről, a mezőkövesdi betegekről, a megvalósuló célokról mesélt a WEBBeteg.hu portálnak a háziorvos.

46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

Az év praxisa a Kárpát-medencében
2018-06-03 20:29

Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

WEBBeteg - T. A., újságíró
2018-04-24 16:04

Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.