Házasság téma

A szerelem születésének és átalakulásának lélektana

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-05-17 09:33

Emlékszünk még életünk első szerelmére? Vajon kíséri emléke az életünket a mai napig? Ha igen, bizonyos, hogy ő volt az első és örök szerelem, akihez mindenki mást hasonlítottuk. Nem feltétlenül tudatosan. Épp a mély és igaz szerelem szépsége okán.

Mikor érdemes párterápiára menni?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
2022-05-10 13:03

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a párterápia fontos része lehet egy párkapcsolatnak. A legtöbb probléma ugyanis egy párkapcsolaton belül kicsiben kezdődik, és ha nem oldódnak meg, komoly konfliktusforrássá is válhatnak. Ilyenkor a párterápia azáltal segíthet, hogy eszközöket és technikákat ad a konfliktusok megoldásának javítására.

Válságban a házassága?

Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
2022-04-07 20:33

Fejlődés, megtorpanás, krízis nemcsak az egyén, de a pár, a család szintjén is történik, történhet.

A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2022-03-11 20:33

Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják.

Házassági játszmák és a kihűlt kapcsolat

WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus
2018-01-16 13:11

Gyakori tapasztalat, hogy nagyon sokan játszmákban élnek és játszmákban tartják fogva egymást és önmagukat. A házassági játszmák öntudatlanul zajlanak, éppen ezért okaik általában akkor derülnek ki, amikor krízisbe, válságba jut a kapcsolat.

Tudta, hogy a házasság egészséges? Mutatjuk, hogy miért

MTI
2017-02-15 18:02

A házas emberek stresszhormonszintje alacsonyabb, mint egyedülálló, elvált vagy özvegy társaiké - állítják a pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem kutatói, akik tanulmányukkal elsőként nyújtottak biológiai bizonyítékot a házasság egészségre gyakorolt hatásáról.

Hálószobatitkok a házasságban - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2016-10-22 22:11

Létezik az, hogy egy gyermek születése után a feleségem nem kívánja az együttlétet? Tényleg az orgazmus nélküliség miatt lehet az utóbbi időben fokozottan ingerült? Mi a fajsúlyosabb: a klitoriszos, vagy a hüvelyi orgazmus? Ha számára ezek tabutémák, akkor én hogyan jöjjek rá? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Párkapcsolatok - Elvárás és megfelelési kényszer

MTI
2016-07-24 20:19

Valójában ma egy olyan álpatriarchális társadalomban élünk, amelyben a nők jelentős része mindinkább házisárkánnyá válik, miközben sok férfi egyre zsugorodó kerti törpének érezheti magát: ezek a kényszerű szerepek valamennyi érintettre rombolóan hatnak - összegzi többéves szakmai tapasztalatát Aszalós Péter pszichológus.

A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

MTI
2016-04-14 03:51

A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

Potenciazavar: A házastárs felelőssége is!

WEBBeteg
2014-12-22 19:05

Az egészséges férfiak és nők normális életfunkciója a nemi élet, melynek minőségéért mindkét partner felelős. A szexuális működést nemcsak testi, hanem pszichés tényezők is befolyásolják.