Gyümölcs téma

A fogyókúra alatt is lehet nassolni!

Több mint TestŐr

Ha valaki többletsúlytól szeretne megszabadulni, sokszor felmerülő nehézség az édességtől való megtartóztatás. Pedig olyan finomságokat is lehet készíteni, amit akár fogyókúra közben is lehet fogyasztani. Sovány túróból, gyümölcsből és cukormentes, rostdús kekszből pohárkrém desszertet készítettünk.

Hizlaló gyümölcslevek, alattomos grapefruit - Meglepő tények

drportal.hu

Mindannyian szeretnénk egészségesen étkezni, ám ennek érdekében rengeteg dologra kell odafigyelnünk: milyen tartósítószerekkel, színezékekkel készült az élelmiszer, na és persze mekkora kalóriatartalommal bír. Azonban ha mindezeket szem előtt tartjuk, akkor is akadhat olyan információ, amivel olykor még a leginkább egészségtudatos vásárlók sincsenek tisztában.

Elérhetővé válhat a vitamindúsabb zöldségek és gyümölcsök termelése

WEBBeteg - T. A., újságíró

Dr. Tóth Szilvia Zita, szegedi növénybiológus és csoportja a C-vitamin termelődését, szerepeit és a növényeken belüli szállítási folyamatait vizsgálja. A minőségi változásra lenne igény a termelők felől, kérdés, a vásárlók mennyire fogékonyak a külcsín mellett a beltartalomra.

Az izolált C-vitamin fogyasztása gyorsíthatja a szürke hályog kialakulását!

Több mint TestŐr

A Karolinska Intézetben pár évvel ezelőtt bebizonyították, hogy a menopauza utáni hölgyeknél az izolált C-vitamin fogyasztása gyorsíthatja a szürke hályog kialakulását. Továbbra is fontos a C-vitamin fogyasztása, de gyümölcsök és zöldségek formájában. A szervezet ugyanis természetes formában máshogy dolgozza fel a vitaminokat.

Zöldséglevekkel az egészségért!

Több mint TestŐr

A gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásával a többszörösét tudjuk a szervezetbe juttatni annak a mennyiségnek, amit mennyiségileg képesek lennénk elfogyasztani. A növényi rostok, ásványi anyagok, vitaminok segítik a szervezet vitalitását, erősítik az immunrendszert és a méregtelenítő szerveink működését is segítik.

A zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma a szállítási idő alatt sokat csökkenhet!

Több mint TestŐr

Hogy marad tényleg friss a zöldség, gyümölcs, ha az út alatt, amit a termelőtől megtesz, míg az asztalunkra kerül, akár egy hét is eltelik? A bennük lévő tápértékek akkor a legmagasabbak, ha szinte a leszedésük után azonnal elfogyasztjuk. Szerencsére a gyorsuló világ olykor a hasznunkra is válik és megoldást nyújt a felmerülő problémákra is.

Életeket menthetnének a zöldségek és gyümölcsök

MTI

Napi tíz adag zöldség és gyümölcs fogyasztása évente 7,8 millió ember idő előtti halálát előzhetné meg egy új brit tanulmány szerint, amelyet a BBC híroldala ismertetett.

A zöld tea javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet a vérben!

Több mint TestŐr

Nemcsak finomak, de egészségesek is a teák. A zöld tea jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedésekre, rákmegelőző és még a cukorbetegségnél is számos pozitív hatását tapasztalták. A gyümölcsteákat viszont cukorbetegek inkább kerüljék, mivel a gyümölcsök cukortartalma beleázik a forró teába.

A zöldmangó a természet gyógyszere!

Több mint TestŐr

Tudjuk meg, mi mire jó! Míg a zöldmangó a csontokra és a fogak épségére is jó hatással van, a citrusfélék összességében a szervezet ellenállóképességét növelik. A paradicsom például egy furcsa kivétel a zöldségek, gyümölcsök között, a benne lévő hatóanyagok feldolgozott állapotban tudnak jobban felszívódni, mint nyersen. A fekete teának stresszoldó és gyulladáscsökkentő hatása is van. De mi a helyzet a kovásszal?

Ha több zöldséget fogyasztanánk, kevesebb lenne a beteg ember!

Több mint TestŐr

Magyarországon átlagban feleannyi zöldséget fogyasztunk, mint kellene. Az is fontos lenne, hogy minden étkezéskor legalább háromféle zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasszunk. Megfelelő vitamin-, ásványianyag- és rostbevitel esetében a szervezet működése is megfelelő lesz és a különböző betegségekkel szemben is ellenállóbbá válik.