• Gyógyszergyár téma

    MTI
    Az ötszázadik sikeres csontvelő-transzplantáció alkalmából tudományos ülésen tekintették át az elmúlt 12 év tapasztalatait hétfőn a Debreceni Egyetemen (DE).
    WEBBeteg
    Elsőként az Egis nyerte el a "Kiváló Hazai Gyógyszergyár" elismerést a Medicina TOP200 versenyen a magyar egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.
    MTI
    Szokatlan lépésre szánta el magát tucatnyi versengő gyógyszercég: megosztják egymás közt több ezer Alzheimer-kórban szenvedő páciens adatait abban a reményben, hogy a többletinformáció felgyorsíthatja az új kezelési módok kifejlesztését.
    MTI
    A gyógyszeripari kutatás-fejlesztés és az orvosi biotechnológia támogatását segítő kormányzati akcióterv középpontjában a rendelkezésre álló források hatékonyabb kihasználása áll a szektor versenyképességének növeléséért.
    Független Hírügynökség
    Az amerikai legfelsőbb bíróság szerdán úgy döntött, hogy pert lehet indítani állami szinten egy gyógyszergyártó ellen termékük mellékhatásai miatt, még akkor is, ha a gyógyszerengedélyező hatóság (FDA) jóváhagyta a szer figyelmeztető címkéjét.
    Független Hírügynökség
    Az Európai Bizottság előzetes jelentést adott ki pénteken a gyógyszeripari ágazatban folyó versenyre irányuló vizsgálatáról, amely megállapítja, hogy az ágazatban a verseny nem érvényesül a szükséges mértékben.
    WEBBeteg/Szinapszis
    A lakosság többsége elsősorban a gyógyszerek ára és minősége alapján ítéli meg a gyárak szerepét, ám a 36 év alatti korosztály tagjai átlag fölötti arányban gondolják úgy, hogy az egészségmegőrzés támogatása is a gyógyszergyártóktól elvárható gyakorlat - derült ki a webbeteg.hu és a Szinapszis Kft. kutatásából.
    WEBBeteg/Szinapszis
    Meglepően kevés gyógyszercéget ismer a magyar lakosság, tevékenységükről pedig – a konkrét információ hiányának ellenére is – jellemzően negatívan vélekednek – derült ki a webbeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 1000 fős reprezentatív lakossági kutatásából.
    Független Hírügynökség
    Egy amerikai gyógyszergyár vakcinát fejlesztett ki a leggyakoribb és legrosszabb kilátású agytumor, a glioblastoma multiforme (GBM) ellen. A kísérleti oltóanyag hatására több mint kétszeresére emelkedett a túlélési idő.
    FH
    A következő három évben megduplázza gyártókapacitását a TEVA Magyarországon. A beruházáshoz a kormány 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter a beruházást bemutató sajtótájékoztatón hétfőn.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!