Gyógyszergyár téma

Kiváló Hazai Gyógyszergyár díjat nyert az Egis

WEBBeteg

Elsőként az Egis nyerte el a "Kiváló Hazai Gyógyszergyár" elismerést a Medicina TOP200 versenyen a magyar egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Intézkedések a gyógyszer- és biotechnológiai ipar érdekében

MTI

A gyógyszeripari kutatás-fejlesztés és az orvosi biotechnológia támogatását segítő kormányzati akcióterv középpontjában a rendelkezésre álló források hatékonyabb kihasználása áll a szektor versenyképességének növeléséért.

Gyógyszergyártók elleni perek özöne indulhat az Egyesült Államokban

Független Hírügynökség

Az amerikai legfelsőbb bíróság szerdán úgy döntött, hogy pert lehet indítani állami szinten egy gyógyszergyártó ellen termékük mellékhatásai miatt, még akkor is, ha a gyógyszerengedélyező hatóság (FDA) jóváhagyta a szer figyelmeztető címkéjét.

EB-jelentés a gyógyszercégekről

Független Hírügynökség

Az Európai Bizottság előzetes jelentést adott ki pénteken a gyógyszeripari ágazatban folyó versenyre irányuló vizsgálatáról, amely megállapítja, hogy az ágazatban a verseny nem érvényesül a szükséges mértékben.

Mit várunk el a gyógyszergyártó cégektől?

WEBBeteg/Szinapszis

A lakosság többsége elsősorban a gyógyszerek ára és minősége alapján ítéli meg a gyárak szerepét, ám a 36 év alatti korosztály tagjai átlag fölötti arányban gondolják úgy, hogy az egészségmegőrzés támogatása is a gyógyszergyártóktól elvárható gyakorlat - derült ki a webbeteg.hu és a Szinapszis Kft. kutatásából.

A többség nem kedveli a gyógyszergyárakat

WEBBeteg/Szinapszis

Meglepően kevés gyógyszercéget ismer a magyar lakosság, tevékenységükről pedig – a konkrét információ hiányának ellenére is – jellemzően negatívan vélekednek – derült ki a webbeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 1000 fős reprezentatív lakossági kutatásából.

Kísérleti oltás növeli az agytumorosok túlélését

Független Hírügynökség

Egy amerikai gyógyszergyár vakcinát fejlesztett ki a leggyakoribb és legrosszabb kilátású agytumor, a glioblastoma multiforme (GBM) ellen. A kísérleti oltóanyag hatására több mint kétszeresére emelkedett a túlélési idő.

TEVA: Több mint 400 új munkahely

FH

A következő három évben megduplázza gyártókapacitását a TEVA Magyarországon. A beruházáshoz a kormány 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter a beruházást bemutató sajtótájékoztatón hétfőn.

Gyógyszergyártók a betegek szemével

WEBBeteg/Szinapszis

Van még mit tenniük a magyarországi gyógyszergyártóknak megítélésük javítása érdekében - derült ki a Szinapszis Kft. 2007. őszén, krónikus betegek körében végzett felméréséből.