Kiváló Hazai Gyógyszergyár díjat nyert az Egis

WEBBeteg
megjelent: 2013.10.21.

Elsőként az Egis nyerte el a "Kiváló Hazai Gyógyszergyár" elismerést a Medicina TOP200 versenyen a magyar egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

2013 október 18-án rendezte a Figyelő a XXVII. Medicina konferenciát, amelyen a szakmai előadások mellett az egészségügy terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatokat is díjazták. A „Kiváló hazai gyógyszergyár” elismerést az idén százéves Egis Gyógyszergyár Nyrt. nyerte el a Medicina TOP200 zsűrijének döntése alapján, amely a vállalatok értékelésekor a gazdasági teljesítmény mellett figyelembe vette beruházásaik értékét, társadalmi felelősségvállalásukat, az oktatásban és a kutatásban betöltött szerepüket, valamint K+F tevékenységüket és e célú ráfordításaik mértékét. A díjat dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója vette át.

hirdetes

„Kiváló Hazai Gyógyszergyár” díjat nyert az Egis

Méltatásában a zsűri hangsúlyozta: „a magyar gyógyszeripar a nemzetgazdaság húzóágazata, a hazai gyógyszergyárak gazdasági életünk kiemelkedő jelentőségű, értékteremtő bázisai. Kiváló minőségű, korszerű, hazánkban és a világ számos országában kapható termékeik a gyógyítás, a betegellátás legfontosabb elemei. Több tízezer embernek nyújtanak biztos munkahelyet, megteremtve ezzel számos család megélhetését.”

Ahogyan az a Figyelő Online beszámolójában olvasható, az Egis az ország 28. legnagyobb munkáltatója, éves nettó árbevétele meghaladja a 131 milliárd forintot, árbevételének közel 80 százaléka exportból származik, portfóliója több mint 530 készítményből áll. Magyarország és egyben Közép-Kelet-Európa vezető, vertikálisan integrált generikus gyógyszergyára, mely alapítása óta Magyarországon tartotta teljes értékteremtési folyamatát. Tevékenysége a generikus és originális kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és készgyógyszer-gyártáson át az értékesítésig a gyógyszergyártás minden területére kiterjed.

Versenyképességének kulcsa az innováció, Közép-Kelet-Európa összes iparvállalata közül az egyik legnagyobb összeget, évi 12 milliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre. Kutatói munkájának elismerése egyebek mellett az is, hogy tavaly az Egis nyerte el az Innovációs Nagydíjat. Generikus termékei ezen kívül eddig hat alkalommal kaptak innovációs díjat.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Szemünk és a monitor Szemünk és a monitor

Hogyan óvjuk szemünket az irodában? Mit tehetünk?

HPV-fertőzés szűrése HPV-fertőzés szűrése

Hogyan történik? Milyen HPV-tesztek vannak?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.