Kiváló Hazai Gyógyszergyár díjat nyert az Egis

WEBBeteg
megjelent:

Elsőként az Egis nyerte el a "Kiváló Hazai Gyógyszergyár" elismerést a Medicina TOP200 versenyen a magyar egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

2013 október 18-án rendezte a Figyelő a XXVII. Medicina konferenciát, amelyen a szakmai előadások mellett az egészségügy terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatokat is díjazták. A „Kiváló hazai gyógyszergyár” elismerést az idén százéves Egis Gyógyszergyár Nyrt. nyerte el a Medicina TOP200 zsűrijének döntése alapján, amely a vállalatok értékelésekor a gazdasági teljesítmény mellett figyelembe vette beruházásaik értékét, társadalmi felelősségvállalásukat, az oktatásban és a kutatásban betöltött szerepüket, valamint K+F tevékenységüket és e célú ráfordításaik mértékét. A díjat dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója vette át.

hirdetes

„Kiváló Hazai Gyógyszergyár” díjat nyert az Egis

Méltatásában a zsűri hangsúlyozta: „a magyar gyógyszeripar a nemzetgazdaság húzóágazata, a hazai gyógyszergyárak gazdasági életünk kiemelkedő jelentőségű, értékteremtő bázisai. Kiváló minőségű, korszerű, hazánkban és a világ számos országában kapható termékeik a gyógyítás, a betegellátás legfontosabb elemei. Több tízezer embernek nyújtanak biztos munkahelyet, megteremtve ezzel számos család megélhetését.”

Ahogyan az a Figyelő Online beszámolójában olvasható, az Egis az ország 28. legnagyobb munkáltatója, éves nettó árbevétele meghaladja a 131 milliárd forintot, árbevételének közel 80 százaléka exportból származik, portfóliója több mint 530 készítményből áll. Magyarország és egyben Közép-Kelet-Európa vezető, vertikálisan integrált generikus gyógyszergyára, mely alapítása óta Magyarországon tartotta teljes értékteremtési folyamatát. Tevékenysége a generikus és originális kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és készgyógyszer-gyártáson át az értékesítésig a gyógyszergyártás minden területére kiterjed.

Versenyképességének kulcsa az innováció, Közép-Kelet-Európa összes iparvállalata közül az egyik legnagyobb összeget, évi 12 milliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre. Kutatói munkájának elismerése egyebek mellett az is, hogy tavaly az Egis nyerte el az Innovációs Nagydíjat. Generikus termékei ezen kívül eddig hat alkalommal kaptak innovációs díjat.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.